Bufonii



Stiam ca sunt previzibili si credeam in intuitia mea. Cunosteam deja criteriile dupa care se ghideaza, am avut dovezi de penibilitate si parsivism. Am asistat cu totii ca niste spectatori cuminti, rareori mai auzeam cate o injuratura soptita printre buzele intredeschise. Telecomanda era martorul nostru, uneori cate vreun pix cu inscriptii dat gratis in vreo campanie. Trebuie sa recunosc totusi; noi, soarecii de laborator, ne facem bine treaba!

Miscarea asta m-a surprins insa, desi, in obraznicia si penibilitatea ei, este perfect explicabila. Am auzit de dimineata ca Dan Bittman, acest Mircea Radu al Romaniei pe segment muzical, a fost ales consilier la Ministerul Finantelor. Bine, auzisem de Andrei Gheorghe si a lui noua postura in acelasi minister si lehamitea isi luase deja portia. Acum ce cauta cei doi in acelasi segment e iar un lucru ce tine de hilar. Pai nimic mai simplu; acolo unde segmentul de piata care ii scapa obrazniciei si aerelor de atotstiutor ai adeptilor lui “Panama” este preluat de cei melancolici si zambareti, de cei visatori, cei care chiar cred ca “si baietii plang” cateodata. Ii respect prestatia muzicala si munca lui Bittman, melodia mea preferata de la Holograf e “Dimineata” dar ma intreb ce melodie se va fredona dupa toate astea... ce vers va ramane pe buzele tuturor?...

Auzisem azi pe un post de televiziune ca nu este o discrepanta atat de mare intre Dan Bittman si Ministerul de Finante pentru ca... tineti-va bine.... si Holograf a avut o melodie intitulata “Banii vorbesc” … ????!!!!!! :)))))) - La asta no comment-ul e sine qua non, n-as folosi-o nici pe post de gluma, cu atat mai putin pe un post TV.

Si iata cum a aparut o noua functie: bufonul! Fisa postului nu cere mai mult decat batutul tobei prin targ si cateva giumbuslucuri alaturi de colegul mascarici Andrei incercand sa tatoneze terenul pentru cei care vin pe urma sa ceara “birul” pe care vom fi siluiti sa il suportam. Si sa se asigure ca pe fetele seci si zbarcite , ochii se vor arcui a speranta cand isi vor aminti de “Dragostea mea” si mainile muncite nu se vor ridica la vreo revolta... Este pana la urma o incercare disperata de a atrage simpatia ignorantilor, caci credibilitatea e demult pierduta si ei stiu asta!

Toate astea ma fac sa ma gandesc ca totul este un plan destul de bine pus la punct; este preambulul unui an cat se poate de greu, cu foarte multe “vesti proaste” date subit, care isi vor avea urmarile cele mai marunte in detaliile stirilor de la ora cinci.

In rest, suntem mai muti decat mutii!

Pentru alti bufoni, dati un click!

6 comentarii:

  1. să nu uităm că anturajul președintelui se învârtea în lumea muzicii ... bodo ... poate așa se cunosc ... să ne așteptăm la rău dar să sperăm la bine

    RăspundețiȘtergere
  2. Te-am citit si te-am citat. Sper ca nu te-ai suparat.:)
    Da, chiar asa, vor avea pe cine sa dea vina, pe consilierii care , nu ii vor sfatui bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Selena
    Uite, am si uitat de acest amanunt, hmm...
    Speram la mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Heramariana
    Cum as putea sa ma supar?! Ba chiar ma bucur daca articolul te-a inspirat in vreun fel.
    Da, poate ca vor da vina pe ei, dar oamenii nu le vor purta pica pentru ca sunt vedete si asta pare sa rezolve totul uneori...

    RăspundețiȘtergere
  5. Chiar sunt bufoni!
    Si tocmai incepuse sa-mi placa de Gheorghe, de cand prezenta "Rataciti in Panama"...

    Suntem muti, Oana, si multi, taaare multi cei care vom fi dati afara.
    Doamne-ajuta la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Aalliinnaa
    Chiar am vrut sa scriu despre disponibilizarile fortate dar mi s-a facut sila. Da, chiar sila. E tragic! Dupa cum spui, Doamne-ajuta!

    RăspundețiȘtergere