CEL MAI MIC COPIL DIN LUME - fonfleu internaut


Parerea autorului fata de copilul ouat

Parerea mea este ca v-am servit un fonfleu. Doua chestiuni mi se par in cazul acesta importante:

Nu este important ce crezi, cat mai ales sa crezi! si

Daca intr-o minciuna presari cateva graunte de adevar, rezulta un mare adevar. 
Tot cam asa se intampla si cu majoritatea miracolelor cu care va italniti pe net sau aiurea! Trebuie sa va marturisesc ca un numar destul de important de e-mailuri, continand "stiri" ca acestea, "lectii de istorie" ca ale domnului Napoleon Savescu, "miracole" religioase de necontestat, imagini de nori  cu harta Romaniei, channelinguri prevestitoare de apocalipse, fenomene astronomice unice si nemaiinatalnite, care urmeaza sa aibe loc dar nu se intampla niciodata, icoane facatoare de minuni la care sa-ti pui dorinte  ascunse, care ti se vor implini numai daca mai trimiti e-mailul la inca 100 de prieteni, pentru ca altfel iti moare mama, zodiace orientale fistichii, proorociri dezastruoase, conspiratii tenebroase, refectii dulcege de fete de pension puse pe seama unor oameni celebrii, asezonate cu niscai muzica duioasa, arhangheli, arhanghelitze si dumnezeitze cu nume englezesti, si....  lista-i lunga! a inceput sa imi creeze reactii adverse. Cu ceva vreme in urma, cand  primeam astfel de mesaje, au fost momente  cand  pe unele dintre ele, flagrant idioate, le-am returnat emitentului, evident cu comentariile de rigoare, dar degeaba! Ele au revenit din alta parte. Bineinteles ca avem de-a face cu mesaje toxice, adevaruri nascocite, menite sa infierbante mintile cititorilor. Asa ca vazand apetitul foarte crescut pentru senzational in raport invers proportional cu discernamantul cititorilor, mi-am propus sa trimit si eu o bomboana electrica pe net. Macar sa stiu ca m-am  racorit. :)))) Zis si facut! Azi-noapte am trimis e-mailul cu ratza unor fani ai colportarilor, adevarate mitraliere de improscat cu e-mailuri si-acum astept momentul cand o sa mi se-ntoarca din alta parte si sa-i atrag atentia emitentului ca mi-a trimis o gugumanie. Nici 100Ro, din pacate, nu a fost scutit de cateva articole de gen, luate cu copy-paste si nu ma refer aici neaparat la "lectia de isorie", pentru ca acolo m-am hotarat sa sparg buboiul si sa las puroiul sa curga, ci la multe altele. Poate ca in timp lucrurile se vor mai indrepta! :)

 Precizari necesare

Cu ceva vreme in urma, cam prin anii '93-'94, cotidianul Evenimentul Zilei anunta in rubricile sale ca o gaina a nascut doi pui vii. Stirea desigur era o gluma proasta, un fonfleu cum zic ziaristii, menit sa creasca audienta. Iar audienta si  tirajul au crescut peste noapte, caci de creduli ahtiati dupa stiri de senzatie e lumea plina. Un fonfleu internaut, parafrazandu-l pe cel publicat de prestigiosul cotidian v-am prezentat si eu, caci minunea de copil este rezultatul creatiei doamnei  Camille Allen  care isi vinde copiii din martipan cu 3.000 sau 4.000 de euro bucata(vezi videoclip). Nu este mult daca ne gandim ca in restaurantele cu "staif" o sticla de sampanie poate costa 40.000 sau 50.000 de euro.

Nu parasiti meterzele caci am sa va fac o propunere care ar putea sa va intereseze.
Va urma

9 comentarii:

  1. Dane, inca nu ai fost vizitat de "oamenii in negru"? :))
    Am dat si eu putin cu "flit", inspirat de tine, desi efectul se doreste a fi diferit. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoase creatii din lut,par a fi aidoma...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sorine,:)

    Era odata un banc kaghebist cu Radio Erevan, care zicea cam asa:

    In urma intrebarii lansate de noi, "care a fost cea mai fericita zi din viata ta?" am retinut raspunsul tovarasului Ivan Ivanovici care ne-a raspuns cu tot angajamentul:

    "Cea mai fericita zi din viata mea a fost atunci cand, la miezul noptii a oprit o Volga neagra in fata blocului meu, cand din ea au coborat patru barbati imbracati in haine negre de piele cu pistoalele in maini si cand au sunat la vecinul de jos!"

    Asa ca pot sa-ti spun draga Sorine, ca oamenii in negru m-au ratat deocamdata.:)

    Ti-am urmarit demersurile pe 100Ro si am zambit bucuros. Partea trista cu flitul este ca dupa ce dai, trebuie sa iesi repede de-acolo ca te rapune mirosul. :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Din martzipan, draga Tasha. Iti vine sa-i mananci! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. De abia aştept propunera ta, că ne "ameninţi" cu ea de câteva zile bune... Nu ţi-e milă de noi? :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce propunere? Cind? Oare... o fi si de nasul meu? Sunt curioasa din fire.:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Pai voi doua, dragele mele, sunt sigur ca stiti despre ce este vorba. O sa vedeti cand o voi face. Acum s-a facut cam tarzior! :)
    Maine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Se spune "curiozitatea a omorât pisica", aterizai şi eu ca musca-n lapte să citesc despre fonfleu.

    Mesajele despre care vorbeşti în postare vin pe bandă rulantă zilnic, cine nu are ce face se ocupă şi de aşa ceva.

    Iar partea cu copy/paste este aceeaşi pierdere de vreme.

    Zi faină şi la cât mai multe vorbe, ne plac domnule, asta e...

    RăspundețiȘtergere
  9. Saru'mana si multumesc Geanina,
    Trebuie sa recunosc ca in momentul de fata am cca. 300 de astfel de mesaje venite pe e-mail necitite. Si nici nu mai am de gand.

    RăspundețiȘtergere