Cer parerea oamenilor inteligenti!

Astazi am avut o discutie cu un foarte bun prieten despre politica romaneasca dar si cea mondiala si am ajuns la ideea de libertate.Noi nu am ajuns la un raspuns concret la intrebarea "suntem oare liberi sau este doar propaganda?"...probabil nu am ajuns la raspuns deoarece fiecare vedem libertatea in moduri diferite.
Asa ca am decis sa intreb toti cititorii si scriitorii de pe 100ro si vreau sa raspunda toti:Suntem intradevar liberi si ce intelegeti prin libertate?
Daca se poate sa nu dati search pe goagal si sa dati un raspuns de acolo,deoarece consider ca sunteti oameni cu un iq suficient de mare incat sa aveti propria opinie!






http://clubul-meu.blogspot.com

19 comentarii:

  1. Lasand deoparte apelul catre "oamenii inteligenti" de care te puteai sincer lipsi, cred ca oricine este in masura sa formuleze o opine. Libertatea a ajuns aproape de utopie. Simpla indoiala care planeaza asupra asumarii unui risc in a face un vaccin, indoielile care apar atunci cand cineva valoros si cunoscut moare subit intr-un accident de masina, dependenta individului de societate si de sistemul acesteia sunt doar cateva exemple de constrangere...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am de gind sa dau o definitie a libertatii.
    Te invit sa faci o vizita pe:
    http://pasipauri.blogspot.com/, unde vei gasi ultimele 3-4 postari ale mele si ceva comentarii, despre "libertatea noastra cea de toate zilele".

    RăspundețiȘtergere
  3. raspuns clar ---- Democratie inseamna Agricultura ECO , aer curat, izvoare curate , boli cat mai putine , COPII cat mai altruisti si Educati in spiritul Constiintei si Bunului simt ,Nonviolenta verbala psihologica ,fete care nu fac Avorturi etc. deci inchideti granitele si coordonati Democratia daca sunteti in Stare !!! *******serviciile Secrete - ARMATA - Politia - JANDARMERIA ETC. sa fie pe pozitii !!! Tradatorii sunt printre ei ***nu mai exista siguranta in Ro acum trimit si militarii la moarte .... trebuiesc retrase unitatile militare din exterior --- toate semnele si informatiile arata ca vor muri foarte multi romani pe pamant strain in urmatorii 2 ani ....ALERTA - in Romania se vor intampla multe NENOROCIRI pe care le vedeti la stiri externe ca se intampla in foarte multe tari in lume din cauza Satanismului GENERALIZAT si SODOMA , GOMORA pe spatele Saracilor adica din cauza AVERILOR obtinute prin JAF DEZINFORMARE si DRESAJ a Popoarelor LUMII - SOLUTIA Finala - Urgent LEGE Speciala ptr. Siguranta Nationala - o treime din valoarea averilor de peste 500 000 euro sa fie folosita ptr. Agricultura Educatie Sanatate -cei din guvern parlament care nu sunt de acord cu aceasta LEGE sunt ori dresati , santajati de Sistemul Incompetent ori Corupti de Jefuitorii Romaniei astfel Terorizand Poporul Roman !... iar politicienii au incalcat legile FEMOSAN .... - Federatia Eminenta Mondiala si Maestra a Omeniei Sacre , Adevarului si Nemuririi --- ...

    RăspundețiȘtergere
  4. @grosso modo


    am cerut parerea oamenilor inteligenti deoarece nu doresc un raspuns de genul:aaa...mdaa...libertate=fac ce vreau frate.
    Poate pare incredibil dar multi zic doar ce aud sau ce citesc si ii dau o nota personala in asa fel incat sa pare opinia lui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Era suficient sa mentionezi ca doresti un raspuns oiginal; chestia cu inteligenta e una relativa. Daca vreau sa-ti scriu comentariu asta inseamna ca sunt si inteligenta? Si daca iti si scriu inseamna ca si recunosc asta, nu? Si daca m-a facut cineva proasta dar eu am totusi un raspuns original, atunci ce fac? Te rog, n-o lua in nume de rau, rasuceam si eu cuvintele. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu o iau in nume de rau pentru ca si eu mai fa asa,dar am cerut oameni inteligenti nu neaparat pentru un raspuns original,oamenii inteligenti nu au o opinie bazata pe ce vad la televizor sau pe ce au citit nu stiu unde.Orice prost poate sti,dar doar un om inteligent poate sa inteleaga.

    RăspundețiȘtergere
  7. imi cer scuze am mancat o litera:)

    *fac

    RăspundețiȘtergere
  8. In modul in care ai pus problema, nu merita sa-ti raspund.
    Nici macar un profesor, la scoala, nu vorbeste pe acest ton superior.
    Ne testezi? Vrei sa stii care este IQ-ul meu? Vrei sa spui "Cah! Raspuns incorect! Nu ne lasi sa copiem?

    Eu cred ca ti-ai gresit cariera!

    RăspundețiȘtergere
  9. alina ai inteles gresit ce am vrut sa fac,nu vreau sa testez pe nimeni,vreau doar sa aflu cateva pareri,ce inseamna pentru un om libertatea?E in stare sa o defineasca?
    Sunt un om care isi pune multe multe intrebari zi de zi si mereu incerc sa aflu raspunsuri.Daca tot avem darul de a comunica,de a interactiona,de a impartasi pareri,de ce sa nu o facem?

    RăspundețiȘtergere
  10. raspuns personal si absolut, "veti cunoaste Adevarul si adevarul va va face liberi", cuvintele Mantuitorului, restul este relativ;

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu, nu ma cred o "inteligenta".:)
    De aceea am zis sa vezi ceva pe blogul meu, pentru ca este si parerea lui Calin Hera,( nu mi-e neam), si eu cred ca a comentat corect, referindu-se la postarea mea despre "libertatea este libera?", din 27 dec. 2009.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu stiu ce am inteles...exact ce mi-ai transmis tu! N-ai formulat bine deloc cerinta!

    RăspundețiȘtergere
  13. alina,unde este tonul superior in text-ul meu?Conditia a fost una de pur bun simt.Tu ai o parere,sau nu?
    In niciun caz ideea nu este de test!
    Am si specificat ca am avut o discutie cu un prieten,am realizat ca avem alte idei despre ce inseamna sa fim liberi si de aceea doresc sa aflu si parerea altor oameni.

    RăspundețiȘtergere
  14. =)) uuuu, Man's Club în ce te-ai băgat.
    dacă nu scria înainte grossomodo pe acolo te apucam, așa, hai să îți iau apărarea ...
    ne-a cerut părerea, nouă, deci poate fi interpretat ca și când ne consideră inteligenți ... deși prima impresie era să-mi iau avânt și să te iau pe calea lui groso modo și a alinei.
    :) da, mă consider o persoană liberă deși, de multe ori, a trebuit să strâng tare din dinți pentru a ieși cum vreau eu. pot să dau din picior și să iasă ca mine sau să mă conformez.
    chiar și atunci când mă conformez pot considera că sunt liberă, am ales ceea ce am dorit să aleg ...
    succes ... hai că m-am amuzat de agitația pe care ai provocat-o ... :)noapte bună!

    RăspundețiȘtergere
  15. In mod clar Libertatea nu exista decat in teorie. Ma refer la libertatea absoluta. Omul, ca animal social, a renuntat la libertatea asta pentru siguranta si comfort.

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu cred ca omul a fost bine intentionat, pana la urma si ati fost cam asprisori cu el. Fara tagada, expresia aceea nu este una dintre cele mai fericite, dar cred ca restul postarii o compenseaza, oarecum.
    Ok, as fi vrut sa spun si eu ce cred despre libertate, dar Livia mi-a luat vorba din... tasta. Mai concis de atat nu se poate exprima libertatea contemporana. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. mai este ceva de precizat ... barbatii in RO deja sunt condusi si manipulati de catre femei ... va dati seama ce fel de femei ... de aceea am ajuns in halul asta ...

    RăspundețiȘtergere
  18. legile FEMOSAN ... Romanii pot VOTA ZILNIC , prin refuzul de a mai cumpara asa des PRODUSE din alte tari ... VA SINUCIDETI ZILNIC prin aceste ACTIUNI NESABUITE !!! SUCCES !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. libertatea sta si in stabilitate , ordine si armonie ! - atentie ca au inceput pe forumuri diversionistii sa incite la emigrare si alte chestii impotriva romanilor !

    RăspundețiȘtergere