Cum sa prepari un parfum

Ai nevoie de: uleiuri esentiale sau uleiuri parfumate, alcool pur, apă distilată, o sticlută cu atomizor, un recipient din sticlă sau din plastic, glicerină. Iată ce trebuie să stii si ce ai de făcut:

1. Formula de bază pentru orice parfum este 15-30% ulei esential (lavandă, vanilie, iasomie, ylang ylang, trandafiri etc.), 70-80% alcool pur si 5% apă distilată sau apă de izvor îmbuteliată. Poti înlocui uleiul esential cu ulei simplu, parfumat, care e mai ieftin si mai la îndemână.

2. Joacă-te cu aromele alese de tine, până obtii una care să-ti placă. Amestecă uleiurile esentiale într-un vas de plastic sau din sticlă, astfel încât să ajungi la o combinatie preferată. Apoi, combină ź de pahar de alcool cu 5 picături dintr-un singur tip de ulei sau din combinatia făcută de tine. În functie de cât de puternic vrei să fie parfumul, poti lăsa mixtura la păstrare timp de 48 de ore sau chiar o lună.

3. După ce a stat la păstrare un anumit timp, adaugă în acel amestec câteva lingurite de apă distilată, astfel încât mirosul să nu fie prea puternic pentru simţul tău. Pentru ca parfumul să reziste mai mult, adaugă în el şi o lingurită de glicerină.

Stiai că parfumul îti poate schimba starea de spirit? Tine cont de următoarele ponturi, atunci când îti creezi propriul parfum:

- Mirosul de iasomie sau de lavandă reduce anxietatea si relaxează

- Mirosul de portocală sau de ylang ylang are efect benefic asupra stărilor de nervozitate

- Mirosul de santal sau de grepfrut energizează

- Mirosul de rozmarin sporeste încrederea de sine

- Mirosul de trandafir si de bergamotă usurează simptomele depresiei

- Mirosul de mentă ajută memoria

4 comentarii:

  1. Buna idee sa ne preparam parfumuri in casa!
    La cit sunt de scumpe... cele buneee!
    Si la cit mai dureaza criza noastra... o sa raminem neparfumate.:)
    Multumesc de idee, am sa incerc la vara!

    RăspundețiȘtergere
  2. Am sa incerc si eu mai ales cel de Iasomie si Lavanda, daca imi va permite timpul sa le prepar... Frumoasa idee :)

    RăspundețiȘtergere