DACI, TRACI SI VARCOLACI - 2



UN RASPUNS DE BUN SIMT LA ARTICOLUL "LECTIA DE ISTORIE" AL DOMNULUI DR. NAPOLEON SAVESCU cu privire la "adevarul" despre daci, postat de Doar Eu

 THE GENOGRAPHIC PROJECT
Continuare a postului trecut. Seria erorilor domnului Dr.Napoleon Savescu din "lectia de istorie" a domniei sale continua.

4/  EROARE ANTROPO-GEOGRAFICA  :
Cutez(citez) :"prima femeie" a aparut în sud-estul Africii. Urmatorul pas uriaş a fost în nordul Egiptului, iar de aici, Peninsula Balcanică."
Totul este corect mai putin faptul ca placa turnanta a tuturor migratiilor umane venind dinspre Africa, a fost Asia Mica si nu Egiptul . Desigur ca apoi, dupa Asia Mica a fost si peninsula Balcanica, dar pe noi, ca vatra a omenirii asa cum sustine domnia sa, oricum ne preocupa doar arcul carpatic. Dar ce conteaza daca placa turnanta a migratiei stramosilor europenilor de astazi a fost in Balcani si nu in Carpati, tot noi vom ramane buricul Europei.

Si-acum sa punem putin lucrurile in lumina lor fireasca. Cea mai veche populatie din Europa conform trasaturilor genetice atipice, par sa o reprezinta finlandezii care si-au pastrat aceasta amprenta genetica in timp si nu noi dacii (sic!) conform Proiectului Genografic, initiat de IBM si National Geographic. Populatia de Cromagnonezi ramasi pe teritoriul Europei in urma  ultimei deglaciatiuni era sub 1.000 de persoane.
"Cercetătorii estimează că numărul de Homo Sapiens rămas după perioada de răcire a climei este cuprins între 50 şi 1.000 de specimene. Astfel, aceast fenomen, pare să fi fost aproape o “sugrumare” a speciei în istoria populării Europei. În urmă cu 10.000 de ani a avut loc, însă, cea de-a treia colonizare a continentului european, prin migrarea masivă a Homo Sapiens din Orientul Apropiat, aceştia aducînd obiceiul unor îndeletniciri, ca agricultura şi confecţionarea uneltelor". 
Aceasta populatie mica de cromagnonezi ramasi inaintea celei de-a treia migratii, despre care se face vorbire mai sus, a juns in Europa tot prin Asia Mica, acum cca. 40 000 de ani .
"Teoria geneticienilor de peste ocean privind migraţia de pe continentul african susţine că, în urmă cu 60.000 de ani, Homo Sapiens au trecut prin Strîmtoarea Mandab pentru a intra pe teritoriul Asiei. Mai tîrziu, în urmă cu 50.000 de ani, după ce “cuceriseră” şi teritoriului Peninsulei Arabe, o parte dintre strămoşii noştri au ales drumul mării pentru a naviga pe lîngă partea de sud a Asiei şi a ajunge în Australia. Europa a intrat, abia în urmă cu 40.000 de ani, în rîndul teritoriilor de răspîndire, viaţa speciei Homo Sapiens aici devenind mai dificilă atît din cauza climei cu temperaturi scăzute, cît şi a prezenţei neanderthalienilor. În cele din urmă, ultimul spaţiu pe care s-au răspîndit fiinţele superioare, America, “a fost cucerit” de un grup de Homo Sapiens, stabilit iniţial în Asia, care a înaintat spre est, traversînd fîşia de pămînt ce lega, în trecut, cele două continente."  
Pentru ca la noi in tara a fost descoperita un fragment (o mandibula) de o posibila corcitura intre omul de Cromagnon si omul de Neanderthal, numita "Ion", cea mai veche fosila din Europa, veche de cca 34.000 de ani se pune intrebarea ce fel de oameni erau cei cca. 1.000 ramasi dupa deglaciatiune. Doar Cromagnonezi sau si corcituri cu Neanderthalezi, pentru ca poporul dac pare sa provina din aceste corcituri. Spun "pare" pentru ca aceasta chestiune a corcirii celor doua forme de hominizi nu a fost inca acceptata definitiv de catre paleoantropologi desi stramosul cu care ne mandrim prezinta aceste simptome. Chestiunea va fi dezbatuta mai pe indelete in articolul urmator.
Va urma
 
In aceasta sectiune:

5 comentarii:

  1. Interesant! Vazusem si eu un film documentar despre cum au ajuns Homo Sapines in America....

    Niciodata nu am privit atat de departe, in urma cu 50.000 de ani. Lumea se imparte inainte si dupa Hristos, si de aceea e cam greu..hai, cu 5.000 m-as duce, dar cu 50.000..ohoho!
    Multumim ptr informatii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Informatiile sunt ale lui Google fie-i numele vesnic laudat, draga Alina! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. dane, trebuie să mărturisesc că sunt depășită de articolele tale, nu am cultura necesară pentru a le digera, dar, promit că, voi face un efort spre a le desluși ... însă, cu pozița asta m-ai dat gata: așa arăta strămoșul meu? :) bre ... dar urât era ... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Selena,vorba lui Dan,daca vrem Google,este generos cu noi...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga Selena,
    Nu cred ca esti de deloc depasita. Trebuie doar sa te atraga subiectul, adica sa-ti pese de ceeea ce faceau si ce dregeau oamenii in preistorie, sau ma rog ce credem noi acum ca faceau, si cam cum aratau ei. Poza este o imagine virtuala a unui Neanderhtalez, un posibil stramos de-al nostru, al dacilor. :))

    RăspundețiȘtergere