DACI, TRACI SI VARCOLACI - 4

UN RASPUNS DE BUN SIMT LA ARTICOLUL "LECTIA DE ISTORIE" AL DOMNULUI DR. NAPOLEON SAVESCU cu privire la "adevarul" despre daci, postat de Doar Eu

6/ EROARE ISTORICO-GEOGRAFICA
Continuare a postului trecut. Seria erorilor domnului Dr.Napoleon Savescu din "lectia de istorie" a domniei sale continua.
Zice istoricul nostru (are o scuza ca nu este geograf, ci numai istoric):
"Anglia abia se separa de continent şi din peninsulă devenea insulă - 6,500 d.i.H., (vezi John North, "A new interpretation of prehistoric man and the cosmos", 1996, Harper Collins Publishers, 1230 Avenue of Americas, New York, 10020, Chronology) din partea profesorilor români am auzit numai…………………tăcere."
Pai cum stimati cititori sa nu se lase tacerea peste asa o gugumanie istorico-geografica.Ce legatura exista intre Anglia aparitia Canalului Manecii? Auzirati dumneavoastra de Peninsula Angliei acum 6500 de ani? Cu siguranta nici profesorii romani nu au auzit si de aceea au si tacut.  Poate dorea sa zica Peninsula Britanica si ulterior Insula Marii Britanii si nu i-a iest tocmai ce-si dorea. Despre Anglia putem vorbi 5.000 de ani mai tarziu si nu in acesti termeni.
Zice Wikipedia:
"Anglia este cea mai mare şi populată dintre cele patru diviziuni administrative şi istorice ale Regatului Unit. Această împărţire datează din secolul al V-lea. Teritoriul Angliei a fost continuu unit începând cu secolul al X-lea."  

7/ EROAREA TEMPORALA ( a cata? ) SI CONCLUZIE POLITICALLY CORRECT-A
Zice domnul Savescu:
"Cei doi distinşi geofizicieni americani (William Ryan si Walter Pitman) au studiat un eveniment catastrofic care a schimbat istoria, un potop gigantic petrecut în urmă cu 8.600 de ani, pe locul unde acum se află Marea Neagră." 
Sa mai vedem si alte pareri:

"Oamenii de stiinta au descoperit un stravechi litoral la 200 metri sub apa, in Marea Neagra, dovedind prin aceasta ca un potop catastrofal a avut loc "aproape instantaneu", cu aproximativ 7500 de ani in urma" ...........
........"Luand esantioane din aceasta plaja, s-a ajuns la concluzia, in urma testelor stiintifice, cu carbon radioactiv, ca, acum 6900 de ani, ceva a facut ca apele sa creasca brusc. Celebrul explorator Robert D. Ballard presupune ca e vorba chiar de Potopul lui Noe." 

“Sunt de parere ca nu a existat o inundatie colosala”, sustine Liviu Giosan, geolog al Institutului Oceanografic Woods din Cape Cod, Massachusetts, si coordonator al ultimelor cercetari in zona. Marea Neagra ar fi fost candva un lac de apa dulce, inconjurat de campuri fertile. Dar cu aproximativ 9.500 de ani in urma, nivelurile marilor s-au ridicat pe masura ce climatul s-a incalzit iar apa sarata din Marea Mediterana s-a revarsat peste Marea Neagra de astazi. Registrele fosile arata in mod clar o salinizare masiva a apei dulci in acea perioada. Daca acest lucru s-a intamplat insa gradual sau subit, este un aspect pe marginea caruia cercetatori inca dezbat. "

"În realitate, nu s-a petrecut nici un astfel de potop de pe vremea omului, pentru că planeta nu arată semne de potop decât de-acum milioane de ani. Însă a fost o inundaţie ce a fost asemănătoare cu un potop, care a avut loc în 4000-3000 i.Hr.,la Marea Neagră", aflam din Wikipedia.

Pai se poate domnuuu'... doctor!? Cum domnule sa sustineti ca a fost un potop catastrofic cand de fapt a fost o inundatie si sa mai puneti si o data aproximata "stiintific" de dumneavoastra? Parerea dumneavoastra de istoric obiectiv n-a dorit sa-l supere pe Papa sau pe Mitropolit? Ia uitati ce scrie aici:
In momentul actual, exista aproximativ 200 de povestiri despre Potop si vreo 272 de mentionari pomenite in scrierile caldeene, chineze, indiene, grecesti, mexicane, semite, americane, egiptene, feniciene, si nu numai, la care se adauga importante dovezi arheologice si celebrele ramasite ale presupusei corabii a lui Noe de pe Muntele Ararat, ca sa nu mai vorbim de epopeea mesopotamiana Ghilgames. Daca pentru unii cercetatori Potopul este o realitate indubitabila, pentru altii, cataclismul ar realiza la scara macrocosmica ceea ce, simbolic se efectueaza de Anul Nou: sfarsitul lumii si al umanitatii pacatoase, pentru a face posibila o noua creatie. Specialistul german dr. Johannes Rien a concluzionat intr-un studiu dedicat traditiei Potopului ca nici o referire nu este atat de generala, atat de raspandita ca Potopul. Un alt cercetator, D. Richard Andree a adunat 88 de referiri diferite la Potop: 20 din Asia, 5 din Europa, 7 din Africa, 10 din Australia, 46 de la popoarele din America. Chiar daca sunt diferite, toate au comun trei elemente: a fost un potop de ape pe pamant care a nimicit omenirea; mijlocul de salvare a fost o corabie; o samanta de oameni a fost salvata de la nimicire. 
Credeti dumneavoastra stimati cititori ca Biserica va fi vreodata de acord ca a fost o inundatie si nu un potop? Eu si domnul Dr. Napoleon Savescu va spunem sincer ca nu credem.

Va urma

In aceasta sectiune:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu