DACI, TRACI SI VARCOLACI - 6

 UN RASPUNS DE BUN SIMT LA ARTICOLUL "LECTIA DE ISTORIE" AL DOMNULUI DR. NAPOLEON SAVESCU cu privire la "adevarul" despre daci, postat de Doar Eu

NOI ROMANII, BURICUL PAMANTULUI
8/ PLUGUL 
Trebuie sa recunosc ca mi-a fost foarte greu sa iau urmele plugului si sa vad pe unde a fost el descoperit. Logic ar fi fost sa apara acolo unde s-a produs prima mare diviziune sociala a muncii, separarea pastorilor de agricultori, acolo unde s-a putut face o agricultura extensiva  si intensiva, acolo unde au aparut pentru prima data irigatiile... ati ghicit in Sumer. De aceea eu dau crezare acelui :manual de agricultura" si desenului reprezentand plugul. Dar pentru ca mai multe date nu am putut scoate nici de pe net, nici din biblioteca mea de la Vasile Parvan, Nicolae Densusianu, Florin Constantinescu, Neagu Djuvara si nici macar la Josif Constantin Dragan al carui apologeto-dac este domnul Savescu, iar ceea ce am gasit denota o perfectionare a acestei unelte si nicidecum descoperirea ei . Si-atunci daca nu revendica nimeni plugul si cum l-ar mai revendica cineva, ca doar sumerienii sunt morti cu totii, de ce nu l-am revendica noi noi "dacii"? Pai uitati-va la noi! Noi suntem daci vii de sute de mii de ani pe aceste meleaguri! Si daca tot am inventat plugul fara motor trebuia sa existe si un dispozitiv la capatul celalalt care sa permita boului (daca nu stiati tot noi am domesticit si vaca...:)) geto-dac sa traga si-atunci am inventat jugul. Si pentru ca noi am descoperit si caruta atunci hamul, fraul, zabala si biciul cine credeti ca le-a descoperit, Tata Noe? Nuuuu... tot dacii-s fruncea. Sau tracii? Protocronismul sa traiasca!
"Sub ruinele oraşului antic Ur, situat pe valea Eufratului şi locuit de vechii sumerieni în urmă cu aproape 6.000 de ani, s-au descoperit desene care pot fi considerate file ale unui manual de agricultură, în care apare imaginea  stilizată a unui plug.
Geto-dacii, strămoşii noştri, foloseau un plug construit în întregime din lemn. În epoca fierului, partea tăietoare a plugului, numită brăzdar, a fost confecţionată din fier după model celtic. Apoi, în secolul II î.Hr, a fost adoptat  brăzdarul roman, care era mai lat şi avea un randament mai bun. Strămoşii noştri l-au perfecţionat, dându-i forma unei bare aplatizate, cu vârful triunghiular, adâncit ca o lingură, prevăzut cu o nervură mediană şi terminat cu un cârlig de fixare. Datorită acestor îmbunătăţiri, s-a creat fierul de plug de tip dacic." 

9/ TABLITELE DE LA TARTARIA
De presupusa scriere pe tablitele descoperite la Tartaria si de imposibilitatea datarii lor cu precizie m-am mai ocupat intr-un articol pe acest blog cu titlul "noi buricul Europei". Aceasta chestiune pe care o aduce in discutie si istoricul protocronist Josif Constantin Dragan dar care se si contrazice in lucrarea domniei sale "Istoria Romanilor", (editura Europa Nova, 1994 ) in privinta anilor de provenienta, ramane in continuare un mister neelucidat si nicidecum un argument. Contrazicerea si bajbaiala prin ani se vede aici, citez:
 "Revenind la cultura Vincea retinem descoperirea unor "Tablite", facuta de Nicolae Vlasa in anul 1961, la Tartaria pe Mures, in Transilvania, datand din epoca cuprinsa intre 4.800 si 4.500 i.e.n. Dupa parerea Marijei Gimbutas ele au "revolutionat conceptia privind aparitia scrisului in sud-estul european" putand fi considerate primul mesaj scris in istoria omenirii, cu mult inaintea primelor tablite scrise sumeriene, populatie euro-indiana, provenind si ea poate tot de la Dunare si stabilita in Mesopotamia, inaintea triburilor semite venite din Arabia." (pagina 15 si 17)
Ca apoi, la desenele care reproduc "scrisul" de pe tablite sa aflam de la nota explicativa din subsol, citez:
"tablitele de la Tartaria (cca. 5.300-5.200 i.e.n.) a caror descoperire a revolutionat conceptiile privind aparitia scrierii in sud-estul european. " (pag. 16)
Eroarea domniei sale este de numai 500-800 de ani. Erorile domnului Savescu se numara cu miile de ani. Dar in orice caz, sursa acestei noi teze am descoperit-o in imaginatia doamnei Gimbutas. De la acel " poate tot de la Dunare" domnul Savescu construieste o certitudine in privinta migratiei "dacilor" din arcul Carpatic pe tot mapamondul.

Va urma


In aceasta sectiune:

2 comentarii:

  1. credinta si obiceiurile spun multe .....

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt absolut de acord cu tine dar distorsionarea adevarului ca sa se potriveasca in schema spun la fel de mult. Acum, stim amandoicaadevarul nmai Bunul Dumnezeu il cunoaste. Dar "trasul e par" in chestiuni istorice ar trebui sa deranjeze pe oricine.

    RăspundețiȘtergere