De ce nu se îmbrăţişează bărbaţii?

Între ei, mă refer.
Am fost în două training-uri internaţionale, ambele în Turcia, dar cu participanţi din Germania, Finlanda, Estonia, Spania, Italia, Portugalia şi, evident, Turcia. Au fost training-uri tematice, în timpul zilei aveam organizate tot felul de activităţi, dezabteri, dar noaptea ne adunam toţi, fumam narghilea, ţigări din foi şi beam raki (se pronunţă "rakî" în turcă şi are gust de ouzo) şi cocktailuri cu nume dubioase ca "See you tomorrow". Însă înainte de toate acestea trebuia să facem cunoştinţă. Atât în ziua sosirii, cât şi în cea a plecării, fără niciun fel de jenă, fără gânduri zburdalnice şi de prost gust, ne îmbrăţişam şi spuneam "nice to meet you" pentru ca apoi cu zâmbete amare să ne urăm "goodbye", deşi şansele de a ne revedea sunt foarte mici.
Aşadar, adevăratul titlul al acestui post este De ce nu se îmbrăţişează bărbaţii din România între ei? O să spuneţi "dar, cum, că eu am văzut că se îmbrăţişează". Da, morţi de beţi i-am văzut şi cum se pupă, dar nu se aplică. De altfel, rudele nu se iau în calcul. Vă spun sincer că nici eu nu ştiu când mi-am îmbrăţişat ultima oară un prieten, deşi am vreo 2-3 alături de care aş merge până la capătul pământului şi înapoi. Ca să fie clar, eu nu ştiu răspunsul la această întrebare, dar pot să speculez.
Evident, primul motiv pentru care nu îmbrăţişează alte persoane de acelaşi sex care îi vine în minte oricărui băiat/bărbat în minte este: pentru că e gay. Actul în sine. Sincer, îmi stă mintea în loc când mă gândesc şi conştientizez că acesta chiar e un motiv considerat invocat. Am avut doi colegi de servici gay, unul autohton, celălalt străinez şi au fost mai valabili decât 90% din toate persoanele pe care le-am cunoscut, dar în Românica este la modă să-i scuipi pe ăia doi că se ţin de mână, chiar dacă tu nu atingi nivelul  (mental ) al corciturii mele de cocker cu pekinez.
Al doilea motiv: cu ce ocazie? Şi este relativ valabil pentru că nu poţi la fiecare întâlnire cu băieţii la o bere să vă luaţi la îmbrăţişat, deşi două prietene care nu s-au văzut de o săptămână se pupă până se albesc. Regnul masculin se rezumă la o strângere fermă de mână. Datorez câteva lucruri importante unui foarte bun prieten pe care nu l-am mai văzut de mai bine de un an, dar atunci când o să-l văd o să las deoparte macho-ul din mine şi o să-l îmbrăţisez până o să-i sară ochii.
Era tipul ăsta finlandez, Topi îl cheamă, care umbla aproape în permanenţă în tălpile goale, dormea pe iarbă sau pe balcon unde îşi trăsese salteaua, avea nişte haine zdrenţuite şi nişte pantaloni rupţi între picioare. Avea plete, blond ca toţi finlandezii, şi o barbă stufoasă rău de tot. Dacă l-ai vedea în România ai zice că e dat de pomană. Am luat împreună trenul înapoi spre România urmând ca vagonul lui să fie decuplat la intrarea în Bulgaria. Bineînţeles, nu aveam vagoane comune şi era noapte, astfel că ne-am îmbrăţişat, ne-am urat drum bun şi fiecare s-a retras în cuşeta lui. Dimineaţa, la Giurgiu, ne-am trezit (eram un grup de români) cu Topi urlând în urechile noastre. Nu ştiam ce s-a întâmplat, bănuiam că urma să ia alt tren din Bucureşti. A venit, a stat un timp cu noi, după care a plecat până la el în compartiment. Ne-au despărţit la Videle. Am aflat printr-un mesaj. Mi-e dor de Topi. Cred că este cel mai liber şi lipsit de prejudecăţi om pe care l-am întâlnit.
Acest post nu este despre îmbrăţăuşi. Este despre poponari, negrotei şi despre gălbejiţii din Europa (bazarul). Este despre o mentalitate alterată. Este despre depravare şi privare de libertate. O să risc s-o dau în clişee, dar cheia carcerei este la noi. Ce o să fac în privinţa asta? Absolut nimic.  

20 de comentarii:

  1. Bun gasit!

    Postul acesta ar fi trebuit scris doar la persoana I-a singular.

    De ce te deranjeaza cum isi manifesta afectiunea (aparenta- adica falsa sau reala) un barbat fata de un altul?
    Ce-ti pare atat de interesant in faptul ca altii (nu romani) se imbratiseaza cand se intalnesc?!

    A fi gay sau a nu fi gay nu are nicio legatura cu inteligenta. Ori fi fiind capabili mental amicii tai, insa scuipatul la care faci referire nu era adresat mentalului lor, ci modului lor de a fi, de a se comporta.
    (a nu se intelege ca sunt de acord cu "scuiparea" cuiva)

    Valorile unui om nu este musai sa conincida cu valorile tuturor.
    Principiile asisderi.

    Nu imbratisez barbati pentru ca nu simt nevoia, iar sa imbratisez de amorul artei, ca da bine pe scena deschisa, nu o fac pentru ca nu ma intereseaza spectatorii.
    Nu ma intereseaza nici daca tu sau oricare altcineva se imbratiseaza, fiecare se comporta (in limitele bunului simt) dupa cum simte nevoia sau cum crede de cuviinta.

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. mentalitate alterata - ce ai vrut sa spui cu acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut, Andrei. Îţi mulţumesc pt comentarii.
    Vrei sa spui ca nu romanii nu sunt homofobi? Ca nu intorc capul cand vad doi barbati tinandu-se de mana si zic "ptiu, uite-i si pe aia doi"? Sau ca sunt cazuri izolate? La asta ma refer prin mentalitate alterata. Nu spun că nu am prejudecati, Doamne fereşte, am. Dar nu pun mâna pe portofel dacă văd o persoană mai tuciurie lângă mine în autobuz.
    Îmbrăţişarea este o altă formă de afecţiune, în opinia mea, cum este salutul cu două mâini (ca dovadă de recunoştiinţă sau respect). Că sunt multe forme de exprimare, adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Vlad,
    Observatia ta este corecta dar textul este rasist. Cel putin in concluzia lui :
    " negrotei şi despre gălbejiţii din ..."

    Dar despre rusii care se pupa pe gura(chiar si oficialii) ? Uitasi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Concluzia sau cuvintele folosite pentru a trage concluzia au fost intentionat alese, un fel de a vorbi "pe limba majoritatii".
    Ai dreptate cu rusii. Mie mi se par tare amuzanti.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna, Vlad!

    De ce romanii (pentru ca tot vorbim de comportamentul nostru, al romanilor) raspund unei (unor) intrebari cu alte intrebari?
    :)

    Imbratisarea este o forma de afectiune! Ea se intampla atat intre persoane de acelasi sex, cat si intre persoane de sex diferit.
    Eu nu am inteles de ce te deranjeaza ca alti barbati nu simt nevoia manifestarii unei astfel de afectiuni.
    Ar trebui, in opinia ta, sa asimilam aceasta manifestare doar pentru ca este la moda in occident? Ar trebui sa asimilam aceasta manifestare pentru ca tu simti nevoia de a imbratisa un barbat, dar ti-e teama de cum vei fi catalogat?
    Ca nu inteleg pana la urma care este "spilul".

    Romanii sunt homofobi? Nu stiu si nici nu ma intereseaza acest aspect. Nu pot sa-i impun eu nimanui cum sa priveasca si cum sa se manifeste in fata unor homosexuali.
    Stiu cum privesc eu si cum ma manifest eu.
    Este un exercitiu al libertatii (intr-o oarecare masura)nu?

    Pana la urma te intereseaza parerea noastra despre homosexuali sau doar parerea despre o imbratisare "asexuata"?

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna, Tzugulea!
    Imi pare rau ca nu te intereseaza daca romanii sunt homofobi. Pentru o natie care aspira la obtinerea statutului de metropola al capitalei (da, da se spunea la un moment dat ca vor sa asimileze comunele din jurul Bucurestiului) suntem cam inapoiati dpdv al gandirii, in general vorbind.
    N-am absolut impotriva homosexualilor si cu siguranta nu ma mai intereseaza cum sunt catalogat de ceilalti. Am ajuns la concluzia ca nu sunt superior nimanui, dar nici ceilalti nu-mi sunt superiori mie.
    Daca imi dai voie sa te intreb, tu esti homofob? Sau daca este prea mult spus, ai un ghimpe impotriva gay-ilor?

    RăspundețiȘtergere
  8. He, he, nu e homofob, iti spun eu sigur. De ajuns sa te uiti cat de frumos sta Tugulea imbratisat cu AndreiRadu... :)))

    RăspundețiȘtergere
  9. :))))
    Am vazut, dar daca s-a semnat cu nume diferite m-am gandit sa vorbesc cu fiecare in parte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Bun gasit, Vlad!

    Cu sinceritate iti spun ca nu ma intereseaza astfel de aspiratii... "metropola a capitalei".
    :)
    Eu nu cred ca romanii sunt inapoiati din niciun punct de vedere.

    Ideea ca sunt romanii inapoiati parvine de la indivizii care imbratiseaza orice idee importata considerand-o de calitate (adica are si valoare).

    Nu am nimic impotriva homosexualilor atata timp cat nu-mi impun mie sau celorlalti punctul lor de vedere. E problema lor ce fac cu viata lor, cu trupul lor, cu orificiile lor. Fiecare isi este siesi stapan!

    Daca "gandire alterata" in opinia ta inseamna "a privi nu tocmai cu ochi buni doi barbati giugiulindu-se in public" trece-ma si pe mine pe lista.Imi repugna (aproape de voma) un astfel de tablou.
    Iata dovada faptului ca acea "gandire alterata" este definita de fiecare individ in parte, functie de principiile, valorile pe care le are si dupa care-si ghideaza existenta.

    p.s. - intrebarile mele inca isi asteapta raspunsul.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  11. p.s. 2 - tzugulea este porecla ce mi-au daruit-o prieteni mei (este in ton cu avatarul)
    :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Ar trebui sa asimilam aceasta manifestare pentru ca tu simti nevoia de a imbratisa un barbat, dar ti-e teama de cum vei fi catalogat?

    R: Am spus deja ca nu.

    Ar trebui, in opinia ta, sa asimilam aceasta manifestare doar pentru ca este la moda in occident?

    R: Nu are nimic de a face cu moda. Este vorba de o forma de afectiune evitata datorita conotatiilor gresite.


    Pana la urma te intereseaza parerea noastra despre homosexuali sau doar parerea despre o imbratisare "asexuata"?
    R: Nu este un post doar despre homosexuali, ci despre prejudecati, in general. Deci, parerea despre acestea ma intereseaza.

    RăspundețiȘtergere
  13. mai sunt si:

    De ce te deranjeaza cum isi manifesta afectiunea (aparenta- adica falsa sau reala) un barbat fata de un altul?

    Ce-ti pare atat de interesant in faptul ca altii (nu romani) se imbratiseaza cand se intalnesc?!

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Despre prejudecati, Maria Ta, dar eu vad dezvoltata in acest post O SINGURA prejudecata!

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu ma deranjeaza cum isi manifesta afectiunea, ci evitarea unei forme de afectiunea din cauza conceptiilor.

    Ce-mi pare interesant? Ca nu se feresc si o fac fara sa se gandeasca la o interpretare de prost gust a celor din jur.

    Am dezvoltat O SINGURA prejudecata pentru ca nu sunt genul care sa scrie posturi kilometrice. Si nu vad necesara preamarirea mea si nici ironizarea. Fara suparare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Vlad, ma iarta, era mai mult in gluma, nicidecum o ironie.

    Daca postarea ta este despre prejudecati, atunci de ce nu am discuta despre prejudecata ta, conform careia unii nu ajung la nivelul mental al cateilor tai? sau cealalta, conform careia masele ar trebui sa imbratiseze fenomenul homosexualitatii cu zambetul pe buze si placere, doar pentru a nu fi catalogati ca avand o gandire "alterata"...

    Sau privim inspre exterior, pentru ca sunt mult mai usor observabile prejudecatile celorlalti, decat ale noastre, care ne insotesc pas cu pas, ceas de ceas?

    Fiecare om are dreptul (deocamdata) de a avea un sistem de valori, de principii asa cum si-l doreste, cum crede de cuviinta.
    "Gandire alterata" pentru mine reprezinta UNIFORMIZAREA!

    Daca tu doresti sa te imbratisezi cu un barbat, nu te impiedica nimeni; daca tu doresti sa devii homosexual, nu te impiedica nimeni; daca vrei sa intri in asociatia swingerilor, nu te impiedica nimeni!
    Libertate maxima!
    Insa daca vii sa impui o conduita deja incalci libertatea celorlalti.

    RăspundețiȘtergere
  18. În primul rând, eu nu am impus nicio conduită.
    În al doilea rând, după tine, Martin Luther King, Jr. ar fi trebuit mai bine să stea în banca lui. În fond şi la urma urmei ura/dispreţul, care pt mine este o gândire alterată, faţă de negrii (poţi să pui orice altă naţie necaucaziană) nu făcea în anii 60 decât să contribuie la UNIFORMIZARE. Practic, orice comportament al omului, fie bun, fie nebun contribuie la uniformizare. Concepţiile lui Ceauşescu nu făceau decât să contribuie la uniformizare. Cred că acum înţeleg ce vrei să spui. Plecând de la premisa că ştii expresii şi dintre cele mai oacheşe, tu spui "fiecare cu p...a măsii". Sper să nu te simţi jignit şi sper să nu tragi concluzia cum că eu m-aş compara cu Pastorul.

    RăspundețiȘtergere
  19. Vlad, ai facut un ghiveci de toata frumusetea.
    Presupunerea ta este eronata.

    Eu am inteles ca in spatele articolului tau, sta aceasta "durere", dar este o "durere" falsa.
    Spre diferenta de negrii, tu poti sa iubesti pe cine vrei, sa faci ce vrei cu toate orificiile tale (cred ca este mult prea deplasata comparatia, si o spun din respect fata de o "rasa" care si in ziua de azi mai are de suferit din cauza "uniformizarii" mentale).

    Cand te intalnesc pe strada lingandu-te cu un alt tip, nu te privesc chioras, nu te scuip, nu-ti spun nimic, dar nu ma obliga sa-ti fiu partas, ba mai mult sa te si laud, eventual sa te imbratisez barbateste pentru modul in care ai inteles sa-ti exteriorizezi iubirea.

    Uniformizarea nu vine din orice comportament uman, ci din impunere la nivel oficial.

    Nu am de ce sa ma simt jignit, tu vorbesti din punctul tau de vedere, eu din punctul meu de vedere. De altfel, tu ai dorit sa-si spuna fiecare parerea, cred ca nu te asteptai sa fie toata lumea in asentimentul tau.

    RăspundețiȘtergere
  20. p.s. - nu impui, dar pretinzi! Diferenta este foarte mica

    RăspundețiȘtergere