Despre cum ne-am lepădat de blană


Ieri am fost impresionată negativ de capacitatea cuiva de a se lăuda cu funcții primare ale calității de ființă umană.
Eu nu știu prea multe, nu am calitatea unei encyclopedia britannica, dar știu sigur că ceea ce ne face ființe speciale este calitatea de a raționa, peste nevoile de bază ale oricărei ființe din Dumnezeu. Inventivitatea, izvorâtă din gândire, din dorința de a cunoaște, ne-a adus foarte aproape de ființa supremă, cea care crează mai mult decât funcțiile de bază ale mașinăriei organice care suntem.
Ia să vedem ce ne deosebește de alte animale: ne construim singuri vizuinele, ne cultivăm singuri hrana, chiar dacă originalitatea ne lipsește cam 90% aici, deoarece copiem, ne creăm propriile învelișuri protectoare, în ciuda faptului că unii încă jupoaie bietele animale, spre a deveni niște caraghioase blănuri motoare, e.t.c., e.t.c., până la succesul unora de a materializa mașinării, asemănătoare nouă, din vastele resurse oferite de natură.
Toate acestea: rezultat al gândirii, creativității speciei noastre, atunci, eu nu înțeleg de ce mai există printre noi careva care să se laude cu funcția lui de bază, cea de reproducere, și nici măcar de reproducere, ci de stimulare a acelui organ magic dătător de viață, înzestrat inconștient cu un mecanism ce îndeamnă la repetiție prin extaz. Credeam că am depășit acel stadiu în care să te lauzi că ai mirosit toate femelele din haită, când cea mai tânără a trebuit să se lase surmontată, fără capacitatea de a discerne între puterea cailor putere și cea a minții putere. Nu vă mai lăudați domnilor cu puterea dumneavoastră de atracție, seducție crezându-vă delicioși, alții, numai cu puterea minții lor și nu cu cea a feromonilor au creat ființe minunate care, din păcate pentru masculii alpha, au și puterea mult superioară mușchiului de a raționa rațional și nu irațional. Adulmecare plăcută.
Atașez textului meu un filmuleț cu naturi asemănătoare celui care m-a inspirat să scriu această povestioară. Lăudați-vă cu realizările minții pe care v-ați educat-o, nu cu cele datorate numai și numai mamelor voastre, care au știut să aleagă acel partener spre a vă lăsa în lume atât de delicioși, încă o dată, nu este meritul vostru.
Menționez că starletele din filmuleț se pot lăuda cu aceleași realizări.
Într-un post scriptum un pic mai larg aș dori să mulțumesc stimabilului care mi-a inspirat această postare, de ceva timp nu știam cum să încadrez acestui spațiu mirificul filmuleț, de o calitate mai îndoielnică, datorată numai și numai unui presupus Nokia 3,2; în schimb îl voi încadra în categoria „sex”, să îi stea ca un ghimpe undeva exact după a sa postare. Nu vreau să închei fără a menționa că o anumită plăcere o simțim și când emanăm anumite mirosuri maron în fiecare zi, numai că, paradoxal nimeni nu se laudă cu o asemenea realizare care, mai mult, ne provoacă plăcere mult mai repetată. Așa cum nimeni nu descrie extazul respectiv, este privat, așa ar trebui ca fiecare să își țină sexul în pantaloni, la adăpost de privirile decenților, nu de alta dar, de obicei, miroase urât și nu vrei să te lauzi cu făcăturile tale pestilențiale.



Un comentariu:

  1. Iti citesc articolele si raman placut surprinsa. Indiferent de ideea promovata cu care uneori nu sunt in total de acord (de fapt aspectul asta nici nu conteaza) ai un stil propriu de a vedea lucrurile si de a le transpune in cuvinte, un stil al tau, ORIGINAL, care mie imi place tare mult!

    RăspundețiȘtergere