Energia gândurilor

"Draga mea, ai grijă ce idei lansezi în Univers!" a fost replica pe care o doamnă psiholog a dat-o temerilor mele că nu aş putea face faţă unei anumite situaţii.
cuvintele mi s-au întipărit în minte şi multă vreme nu mi-au dat pace. Aşadar, ideile mele au ecou în Univers? Ideile mele, ale unui trecător insignifiant prin această lume, pot influenţa în vreun fel mersul lucrurilor?
Ştiam deja că "trebuie să am grijă ce îmi doresc, pentru că e posibil să mi se îndeplinească dorinţa" sau că "dacă îmi doresc ceva cu ardoare, întreg Universul va conspira pentru a-mi transforma dorinţa în realitate", însă acum, o persoană apropiată părea că îmi dă un sfat rupt din experienţa ei de viaţă.
Şi, pentru că există cu siguranţă o lege nescrisă conform căreia atuncicând ceva te obsedează, aproape toate contexele în care intri converg către aceeaşi obsesie, de curând am pus mâna pe o carte care debutează cu un magnific discurs despre energia gândurilor, "Tehnici de concentrare":
"Toate gândurile sunt sursă de energie. Trebuie să ţineţi minte că fiecărui gând îi trebuie o secundă pentru a înconjura Pământul şi a se întoarce la voi cu aceeaşi energie. Fiecare gând în parte este un emiţător de energie, care influenţează în trecerea sa întregul Pământ. Pentru a deţine controlul absolut asupra mecanismului nostru de gândire, trebuie să îl supraveghem în permanenţă.
Vibraţiile energetice emnise sunt copia fidelă a gândurilor noastre. Gândureile de iubire, de fericire, de linişte vor genera o mare cantitate de energie. Insistând asupra gândurilor negative, de nelinişte, ură, resentimente, atragem efecte nedorite.
Aţi remarcat cât de bine vă simţiţiîn preajma persoanelor optimiste? Acest lucru se datorează vibraţiilor. Vă îndepărtaţi în mod inconştient de pesimişti, pe care, dacă aţi avea de ales, i-aţi evita.
Fiecare gând creează propria vibraţie! Gândul devine vibraţie. Vibraţia se exteriorizează şi influenţează. Vibraţia se întoarce la voi după ce a făcut ocolul pământului cu influenţa sa vibratorie".

Deşi oricum sunt o persoană optimistă, acum am şi mai multe motive să lansez Universului gânduri pozitive. Să înlătur temeri, frustrări şi să dau frâu liber dorinţelor, aspiraţiilor şi energiilor pozitive! Vreau să creez doar alternative pozitive pentru Univers. Aşadar:
- Sunt sănătoasă!
- Mi se întâmplă numai lucruri bune!
- Sunt fericită!
- Iubesc!

5 comentarii:

  1. Si mie! Si mie!

    Si uite cum Universul astazi m-a pus a doua oara de acord cu tine! Stii ca oamenii care se aseamana se-aduna? Azi ne-am adunat :)))ca in vorba aceea, dar cu sens pozitiv :)
    "Tuna si-i aduna!"

    O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu sunt de acord CORA, desi mie imi place sa le spun legile atractiei. Adica tot ceea ce faci, spui sau esti - vei atrage, si atragi in mod constant. Daca esti pozitiv, gandesti pozitiv, vorbesti pozitiv (chiar si despre lucruri care nu ti s-au intamplat inca, desi e un fel de mica minciuna) in final iti va fi mai bine. Ti se va intampla acel lucru pozitiv, si te va proeicta cu si mai multa putere spre alte lucruri pozitive. Trebuie doar sa reusesti sa tii linia cu + si cu dorinte pozitive, ganduri pozitive.

    Succes la a va prelucra mintile. Se zice ca e una dintre cele mai grele procese de sculptura din univers... cel putin la inceput asa pare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Si la mine functioneaza legea atractiei,chiar am scris asta intr-un comentariu mai vechi,daca iti canalizezi toata energia ta spre acea dorinta si gandesti pozitiv,reusesti sa o atingi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca "puterea gandului" si "legea atractiei" functioneaza si deveniti niste mici "dumnezei", de ce nu aud si vad si eu unul din voi ca se dezvaluie public ce a reusit sa faca....

    Sa vad unul ca s/a gandit pozitiv si a ajuns independent financiar si ca s a facut sanatos din bolnav sau bogat din sarac.

    Apropo....de ce nu puteti schimba soarta romanilor din tara asta condusa de smecheri si coruti? Concentrati va, doar, doar o sa reusiti sa opriti macar inundatiile. Ori vibratiile....... sunt slabe????

    Cie din voi poate iesi in fata concret si sa zica; da! eu X, am fost calic in romanica, am gandit la legea atractiei si uite asa, am devenit bogat si lipsit de griji, am devenit mai intelept ca sa uzez de averea dobandita intr un mod eficient, astfel incat sa nu mia depind de BOC si Udrea, sa nu ma afecteze TVA ul sau stresul de a munci la patron pe pomana....etc, etc...

    Cate fete si au gasit pe fat frumos dupa ce si au utilizat "forta gandului"???????????????

    Este careva in culme a succesului in viata doar gandind "pozitiv prin vibratii"???????

    Poate "forta gandului", sa i ajute pe americanii entuziasti la orice......sa i scoata din criza financiara ce i zguduie? tocmai pe ei care folosesc fraza nelipsita din orice film "totul va fi bine"??????!!!!!????

    De ce America si occidentul se zbate cu toata parapsihologia lor in criza si declinul marilor miliardari ce si pun cpat zilelor cand vad bursa in cadere?????????

    Unde este "forta gandului" cand vin cutremurele si inundatiile iar tara asta se duce la vale in prapastia haosului?????

    Daca "forta gandului" ar face minunile de care ziceti de ce PROTAGONISTII marelui film documentar "the secret", marii promovatori ai "legii atractiei universale" nu mai apar sa confirme teoria lor cu EXEMPLE CONCRETE de reusite si oameni fericiti .......

    De ce "legea atractiei" nu/i face pe superoptimistii occidentului sa renasca din dezastrul economic????????

    De ce???????

    Daca ar fi asa....cu "forta gandului", pai toate babele nu ar mai imbatrani, pitipoancele ar avea toate sani mari prin concentrare pozitiva a creierului, banii ar sta ticsiti in orice tomberon, gata sa i cheltuie fiecare pe ce doreste si nu ar mai fi saracie si boala pe pamant, fiecare ar deveni ceea ce gandeste< sau unii care s/ar concentra mai bine.....ar controla si pe altii din dorinta de putere si egoism iar altii ar calatori in timp.

    Este adevarat ca o gandire pozitiva poate avea anumite efecte asupra organismului, in tratarea unor afectiuni sau preintampinarea lor, dar nu am vazut minuni inca rezultate din "forta gandului". Daca ar fi asa.......nici nu v as dori sa mai asistati la ce s ar intampla in lume.

    Peste toate este Dumnezeu, Sfanta Treime si providenta divina/ daca ar avea oamenii puteri supranaturale, sau asemenea capacitati.....am asista la scene demne de apocalipsa.

    Desigur ca unii impostori folosesc anumite cunostinte din psihologie si nerologie cu pretentii de mari deschizatori de potential infinit pt tot fraierul de rand....

    Una e hipnoza, realitate stiintifica ce trateaza in special afectiuni psihice si fobii si alta e sa crezi ca tu poti prin creierul tau sa "PRoduci efecte asupra materiei"/ daca ar fi asa am dori sa devenim si vesnic tineri si nemuritori, nu??????????

    SA vad si io un om ce se duce la antena 1 sau la pro tv la stiri si zice ca el a reusit sa obtina bani, fericire, independenta financiaraa si sanatate doar prin "forta gandului///"!!! daca voi vedea efecte concrete, atunci mai discutam!

    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere