:: a fi sau a nu fi... Ce?!?!?

Titlu: a fi sau a nu fi... Ce?!?!?
Autor:: Adriana D.
Articol: Măi dragă...ce-i cu femeile? A luat-o razna regnul feminin? În ultima vreme tot ce vad şi aud sunt fie extra-mega-feministe ori anti extra-mega-feministe(cunoscute şi ca "urâtoarele de femei" ). Ori tot ce aud e: bărbaţii sunt...[ştim cu toţi diversele animale cu care sunt asemănaţi, printre cele mai populare fiind dragalaşul porculeţ], nu ştiu să se poarte [un mitocan, nu-mi trage scaunul când mă aşez, nu-mi deschide portiera, aşteptă să achit eu nota de plata...păi de unde să mai ştie ce mai vrei tu, păpuşică, dacă în permanenţă îi turui cât de independentă eşti!?!], sunt infideli [eu mereu încerc să fiu cât mai atrăgătoare şi el tot se uită după diverse pe stradă...din păcate, aici nu am cum să-l dezvinovăţesc pe inculpat], n-au pic de gust estetic [de parcă dacă nu i-ai spune tu, n-ar şti săracul ce bluză să ia pe el] şi punctul culminant: NU MĂ ÎNŢELEGE!!! [aşteaptă de la mine să-i spun tot, ar trebui să înţeleagă ce am, fără să îi spun. Aici, din păcate, mă încadrez şi eu. Doar că am descoperit o treabă cu fetele/femeile: dacă le laşi în supărarea/depresia lor acolo, îşi revin singure, fără ca masculul sa fie nevoit să-i cumpere flori si ciucalată]. Partea cealaltă a monedei e cea în care, tot o EA afirmă sus şi tare: femeile sunt proaste, nişte mironosiţe care aşteaptă totul de la el, care nu ştiu să managerieze o relaţie, care ar trebui să accepte bărbaţii aşa cum sunt...una peste alta, sunt femeile care se consideră mai presus de suratele din prima categorie, motiv pentru care ţin să le arunce ţărână în ochi.
Drept să spun, sunt mai orientată să le înţeleg pe anti extra-mega-feministe, că parcă-s mai realiste pe ici pe colo. Cred eu şi că orientările astea au un substrat, că mai degrabă sunt dispuse fetili care au avut câteva experienţe urâtele, sau le-au fost povestite experienţe urâte, să considere bărbaţii porcuşori. Cred şi că multe femei "apărătoare de bărbaţi" afirmă asta sus şi tare pentru că este cool. Şi mai cred că e amuzant pe alocuri să generalizezi, să fii feministă sau anti-feministă, sau misogin sau mai ştiu eu ce, dar că deseori se exagerează în cel mai absurd mod.
Aşa că...ce a fost la început, oul sau găina? Eu cred că maimuţa.
--
Visitor Ip: 78.96.210.239

17 comentarii:

  1. ba mai nou am vazut pe aici multe posturi "pentru femei" . Lasati-le pe sarace in pace. Oricum foarte misto realizat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bun gasit, tuturor!

    Treaba este mult mai complexa, decat este in aparenta (in opinia mea)
    Regnul feminin ca si regnul masculin s-a trezit in fata fenomenului "LIBERTATE".
    Nici femeia nu mai este ceea ce era pana nu demult - o femeie, dar nici barbatul nu mai este ceea ce era - un barbat.
    Femeile se straduie sa imprumute cate ceva din "proprietatile/atributele" barbatilor, insa fenomenul este valabil si invers, numai ca barbatilor parca le iese din ce in ce mai bine (se efeminizeaza mult mai usor).
    Ca tot este in trend "schimbarea", omul este un animal usor adaptabil, organismul lui (din punct de vedere biologic) se mai opune, insa mintea... zburda si "acupleaza" la fiece idee "cool": barbatul vrea sa experimenteze femininul, iar femeia masculinul.

    Cele ce sustin ca barbatii "e porci", au dreptate! Au intalnit numai porci, insa nu e vina nimanui daca ele sunt scroafe, nu?!
    Si vice-versa e valabila.
    Barbatii care sustin ca femeile "e scroafe", e clar ca au intalnit numai scroafe, dar nu e vina nimanui daca ei sunt porci!
    Avem de-a face cu fatete ale realitatii inconjuratoare.
    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Uff,Andrei ce explicatie dai tu expresiei devenita celebra prin Elena Carstea...nu stiu daca e chiar cea mai reala desi,poate nu intamplator se spune ,cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti...dar,vezi tu, uneori aparentele inseala,toti purtam masti,dar unii se cred la carnaval!:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Tasha, era doar o fateta a realitatii!
    Nu am facut conexiunea cu Elena Carstea, dar daca ai amintit de ea, sa spunem si faptul ca ea insasi a recunoscut ca a fost o chestie de moment, intr-un anume context, si ca nu e o generalizare, numai presa a scos din context vorbele ei, prezentandu-le ca "axioma".

    Si, de vom fi sinceri cu noi pana la durere, am putea recunoaste fara/sau cu rusine, ca uneori imprumutam atributele animalutelor mai sus amintite.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu trebuie sa ne ascundem ca uneori noi insine suntem in pielea personajului negativ. Problema e ca tocmai asta facem, ne ascundem, si in plus, aratam cu degetul; la astfel de situatii ma referam eu in articolul asta, in care ne asezam de o anume parte, excluzandu-ne complet din realitate. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Lepidoptera, recunoasatem.. . dar mai greu!
    :)
    Conteaza faptul ca nu experimentam toata viata pozitia "porcului" sau (in cazul fetei) pozitia "scroafei). Sunt momente pasagere.
    Si ca tot a venit vorba de regnul animal - de-a lungul vietii experimentam mai toate pozitiile animalutelor domestice sau mai putin domestice.
    :)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Lepidoptera, am incercat sa comentez pe blogul tau, postul "dl. Freud intreaba...", insa nu pot posta comentariul pentru ca sunt probleme cu literele verificatoare.
    Daca poti face ceva in sensul acesta.
    Multam

    RăspundețiȘtergere
  8. hmmm...nu stiam ca sunt probleme...verific si rezolv, sper. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. acum cred ca e ok. Aaa...si inca un lucrusor: Adriana este numele meu :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Adriana, Andrei e bucuros de cunostinta.
    Problema nu s-a rezolvat.
    Literele se vad, insa nu pot da ok-ul.

    RăspundețiȘtergere
  11. Tzugulea am intalnit si eu foarte des problema,dar se poate rezolva foarte usor,dupa ce ai scris comentariul,apasa pe "TAB" pana iti apar literele de verificare,si butonul pentru ok;) e simplu

    RăspundețiȘtergere
  12. 100Ro, iti multumesc foarte mult.
    Eram pregatit sa-ti spun ca... nu merge.
    Insa am insistat precum boul (iata ca am mai experimentat fara sa vreau o pozitie, dar mi-a fost tare utila)
    :)))
    Multam mult.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cu placere,orice intrebare isi va gasi raspunsul la mine:)

    RăspundețiȘtergere