Flacara... calculatorului

Astazi, enervat tot mai mult de ceea ce vad prin mass-media din Romania, am decis sa-mi dau cu presupusu' despre doua chestii ce mi-au atras atentia in mod evident.

Prima prin care vreau sa trec este porcaria asta din ultimele zile din mass-media legata de Flacara Violet. Si, pentru ca am dat de ea si-n politica, la stirile sportive sau mai stiu eu prin ce emisiune tampita, i-am dat trei palme lu' Google si l-am intrebat ceva despre Flacara violet. M-a dus el pe-un site despre esoterism si alte chestii paranormale, dar si pe-un site unde sunt informatii cu privire la meditatii folosindu-te de flacara violet. N-am sa stau sa analizez si sa vorbesc in detaliu despre chestia asta pentru ca nu doresc asta. Dar, iarasi mi se demonstreaza faptu' ca, in loc sa ne arda de chestii serioase, stam si ne prostim cu flacari violet, cu stiri despre care cu cine si-a mai inselat sotul/sotia si-alte stiri de scandal. Intr-adevar, sunt unii care nu pot sa traiasca fara asta, dar tare mult isi mai doresc sa-i atraga si pe altii in rahatul asta. Si-i pacat, pentru ca atentia ne trebuia focalizata pe cu totul si cu totul alte chestii in ziua de azi...

... ca de exemplu, pe educatia astora mici. Ma folosesc de pseudosfatul asta ca sa fac trecerea la urmatoarea chestie ce mi-a atras atentia in mod evident. Si anume stirea despre un copil de 14 ani care s-a sinucis dupa ce, tatal sau, i-a interzis sa foloseasca computerul. Asta pentru ca luase doua note de 4 in tezele sustinute recent. Iar asta nu-i un caz singular. Nu demult auzeam la stiri despre un acelasi adolescent care si-a omorat mama doar pentru ca i-a reziliat abonamentul la internet. Iar aceste de doua cazuri sunt doar doua dintr-un numar foarte mare ce se intampla in toata lumea. Tot mai multi agarici se inchid in ei, in lumea lor de pe internet si ajung sa nu se mai desparta de calculator. Un fenomen trist, dar care, fara o mai mare implicare din partea parintilor, din partea astora pe care calculatoru' nu i-a prostit n-ar strica. Ce-ar fi sa incercam sa lasam comentariile de doi lei si uracioase la adresa altora pe internet, dar in schimb sa-l scoatem pe Gigel la o mica miuta in curtea scolii? E o crima sa faci asa ceva? Sunt lucruri simple, intr-adevar, dar sunt lucruri ce ne ajuta sa nu devenim "roboti cu sange", ca sa-l citez pe-un bun prieten. Io-mi cer scuze fata de aia care cred ca, abordand astfel de subiecte, demonstrez... dreaq stie ce credeti voi ca incerc sa demonstrez... dar, macar pentru o clipa, ce-ar fi daca ati face si altceva? E greu, nu? Eh las', noi sa fim sanatosi, ca boala vine de la sine.

Pana data viitoare, te-am pa!

10 comentarii:

  1. O flacara violeta, doua flacari violete!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca nu ma insel, dumitale incerci sa ma corectezi, nu? Ei bine, am sa zic faptul ca, n-am gresit nimic. Am preluat termenul ca atare, nu-mi apartine.

    RăspundețiȘtergere
  3. da, flacăra violet nu ne asfaltează drumurile, în schimb ar putea fi folosită pentru a corecta malformațiile societății, niște atacuri energetice împotriva mafiei ne-ar trebui, dar de unde să-i găsești pe domnii mafioți pentru a-i pune la punct, cine îi cunoaște? eu nu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si daca astia perpetueaza o prostie, sa o facem cu totii, nu?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu draga mea, noi doar stam sa comentam aiurea-n tramvai un rahat de termen.

    RăspundețiȘtergere
  6. robotei teleghidati:).... dresaj etc....

    RăspundețiȘtergere
  7. Bine, dragul meu Adelin, scuze ca imi doresc sa comentam corect o idiotenie de-a politicienilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Adelin, felicitari!
    Acesta e pasul care ar trebui sa-l facem toti, functie de contextul in care ne aflam.

    "...sa-l scoatem pe Gigel la o mica miuta in curtea scolii? E o crima sa faci asa ceva? Sunt lucruri simple, intr-adevar, dar sunt lucruri ce ne ajuta sa nu devenim "roboti cu sange" ..."

    RăspundețiȘtergere
  9. Cora, nu ma duce departe. Nu-mi plac excursiile de genu' asta. :P

    RăspundețiȘtergere