hummus

o salata din naut celebra in orientul mijlociu si nu numai,perfecta pentru o gustare si nu mai spun cit de sanatoasa,cu conditia sa o preparam noi,caci exista si de cumparat,continind insa si E-urile de rigoare,necesare si ele conservarii...:)
ingrediente:
200 g naut(fiert in casa sau din conserva),
1 lamaie (sucul ei!),
2 catei de usturoi,
1-2 linguri de pasta de susan(tahini),
3-4 linguri de ulei de masline extravirgin,
sare,
piper.
toate acestea eu le dau la blender cu putin din zeama in care a fiert nautul sau cea din conserva.cind nu am pasta de susan pun chiar seminte de susan,tot bine iese salata.
dupa etapa blender o depozitam intr-un vas si turnam deasupra citiva ml de ulei de masline si ceva seminte de pin,gratinate putin intr-o tigaie ,fara ulei.
cind nu avem seminte de pin, decoram cu boabe fierte de naut si putina boia de ardei.
se serveste cu lipie .
enjoy!

6 comentarii:

  1. n-am facut niciodata,dar dupa cum arata mai ca m-as incumeta s-o fac!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare foarte gustos!
    Stiu reteta de pe Blogul Elenei si merge foarte bine in dieta Rinna's. Fetele de pe blocul cu dieta, au facut reteta si au spus ca e fantastica.
    Multumim!

    RăspundețiȘtergere
  3. tasha,incearca,nu-i rau deloc.noi facem destul de des naut si neaparat de fiecare data si putin hummus!

    RăspundețiȘtergere
  4. aaliinnaa,pare si este gustos,intr-adevar!cu mare placere pun aici unele din retetele mele!na,ca a iesit si o rima...

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar naut natural, neconservat nu ati vazut pe la piata? Ma gandesc ca si conservantul contine niscai E-uri... :)

    RăspundețiȘtergere
  6. dan,exista ,eu nu am gasit la piata ,ci la supermarket.il pui la inmuiat seara in apa calduta ,dimineata ii schimbi apa si il fierbi aprox. o ora.eu numai asa am folosit ,dar exista si gata fiert ,in conserva,nu stiu de aditiile de E -uri din el,insa...

    RăspundețiȘtergere