INDRAZNITI IUBIREA

Titlu: INDRAZNITI IUBIREA
Autor: http://ganduri-pentru-suflet.blogspot.com/
Articol: Dragi tineri, as vrea sa va invit sa " indrazniti iubirea", adica sa nu doriti pentru viata voastra nimic mai mult decat o iubire puternica si frumoasa, capabila sa faca intreaga experienta o realizare fericita a daruiri cu totul iubiri.


,,Este posibil sa iubesti?"

Mi-am dat seama de doua lucruri, care nu sunt noi, dar care merita sa fie specificate. In primul rand, se poate observa ca in randul tinerilor exista o mare sete de iubire adevarata. In al doilea rand, se poate observa ca un randul tinerilor exista o dezorientare in ceea ce priveste dragostea, afectivitatea si sexualitatea. Stim foarte bine ca multi dintre copiii, adolescenti si tinerii din ziua de azi traiesc fara unul sau ambi parinti,care sunt departe de ei, plecati in tari straine in speranta unei vieti mai bune sau trecuti in nefiinta ceea ce determina o carenta afectiva deosebita. Cunoastem influenta mass-media, care devine din ce in ce mai mult un ,,educator-surogat", prin faptul ca propaga mesaje, ofera ,,modele" si formeaza stiluri de viata, care genereaza frica si nesiguranta. In acest context tinerii sunt cei care au cea mai mare nevoie de iubire, dar si cei care au o capacitate enorma de a iubi si de a se darui. Ce inseamna pentru ei acest lucru? Redau mai jos cateva pareri, nu dau numele acestor tineri. Preluate de pe unele forum-uri pe care le mai citesc. Tinerii stiu ca iubirea inseamna... multe lucruri... ,,A iubi inseamna a darui toata bunatatea celorlalti; inseamna a suferi, a trai, a muri, a te detasa, a asculta, a respecta". Inainte de toate, iubirea face ca persoanele sa se intalneasca si de aceeia ,, ... inseamna a impartasi, a darui, a respecta, a-l accepta pe celalalt asa cum este el, cu defecte si calitati".In modul acesta persoanele se apropie, deoarece: ,, ...iubirea inseamna a patrunde, prin fapte si gesturi, in sufletul unei persoane ce inseamna mai mult decat mine". Atunci cand doua persoane, barbat si femeie, tin tot mai mult unul la altul ,, ...simti ca iubesti si ca esti iubit, ca daruiesti si ca primesti". Atunci doua persoane care se iubesc devin un tot,ele se completeaza una pe cealalta. A iubi inseamna...imbratisarea sufletului celuilalt. In iubire orice lucru material nu are nici o valoare, in schimb, orice gest de iubire, oricat de mic, are cea mai mare valoare. Atunci pentru o lume esti cineva iar pentru cineva esti o lume intreaga". Iubirea nu ar fi adevarata daca nu ar fi aproape si de cel care sufera, tocmai pentru ca ,, a iubi inseamna a cugeta la suferinta aproapelui, ca apoi bunatatea noastra sa fie alinarea durerii". Si totusi iubirea are ceva inefabil, greu de inteles, greu de trait, ,,... este un mister, pe care multi nu l-au descoperit, este un dar divin, care aproape nimeni nu stie sa il exprime, sa il ofere cu adevarat".

Tinerii stiu, asadar, sa vorbeasca despre iubire, doresc sa traiasca in adevarata iubire, insa au nevoie sa li se arate adevarata iubire, sa li se arate adevarata cale spre iubirea sincera si adevarata.

Asadar, se merita sa indraznesti sa iubesti ?

INDRAZNITI IUBIREA !!!

2 comentarii: