:: Iubiri devoratoare


Titlu: Iubiri devoratoare
Autor:: Odorica Ion
Articol: Foto:Maruca Cantacuzino Enescu(1878-1969)iubirea devoratoare a compozitorului, George Enescu(1881-1955).

Nu vreau sa va inoportunez, in aceasta si de sarbatoare Unirea Tarilor Romane de la 1859, cu citeva exemple de barbati influentati, in mod decisiv de femei.Vreau numai sa va mai descretesc fruntile, de viata de zi cu zi, fara impliniri.
Am dat exemplul lui Al.I.Cuza ca sa vedeti ca, oamenii sint supusi greselii prelungite, nu momentane.Pe parcursul anilor a transformat nevasta Elena Cuza, in bona copiilor sai, facuti cu amanta.
Dar Atilla, Biciul lui Dumnezeu, numai propunindu-i insuratoarea, cu o femeie de neam bun, a reusit sa scape imperiul Roman, de el.Ce-au zis ei prin interpusi? Mai Atilla, mai baiatule, a venit vremea sa te asezi la casa ta, termina cu luptele, cu cuceririle si stai linga o nevasta, fa copii legitimi. Nu mai fii tot timpul pe cal(stiti ca se zicea ca hunii erau cracanati din cauza ca de mici erau pusi pe cai). Si a inchitit teribilul Atilla gogoasa, incit a platit cu viata in noaptea nun tii, acest gest nebunesc de a se insura.Ce el era de insurat? I-a luat Dumnezeu min tile.
Dar Lenin, care si-a adus amanta, in casa lui, cu cei 5 copii ai ei? Sa-i faca in necaz soacrei(el intretinea cu bani casa din Elvetia din cotizatuiile prostilor si ajutorul financiar german, cele mai rele din lume care il umilea si nevestei sale revolutinare.
Asa amanta(nu doresc la nimeni)Inessa, care a nascut 5 copii si nu prin cezariana, iti muia toate madularele, numai gindindu-te.Dar sa va fie rusine, daca v-ati gindit la ce m-am gindit eu.Cred ca de la umilirea lui se catre soacra, a pornit indirjirea lui revolutionara. A fost ca o refulare si noi suferim impreuna cu alte popoare de pe urma soacrei cele rele. Sic !
Dar ce sa zicem de Napoleon? Cel care ii scria scrisori de dragoste de pe cimpurile de lupta Josefinei, sotia lui, cu 16 ani mai mare si mama a 2 copii?Scrisori demne de catelul in calduri Labus catre catelusa Azorica.Caci cei de la gradinita, erau mai avansati in dragoste.Le-am citit si eu necenzurate acum 32 de ani,la serviciu.Nu ne venea sa credem ca, Napoleon a scris asemenea timpenii.Dar pina la urma am dat vina pe distanta, pe frustrarile de pe front si am concluzionat ca Napoleon vedea lucrurile dilatate.Dar se zice ca Napoleon intirzia, in dormitorul conjugal pina la miezul zilei, chiar cind trebuiau sa se ia decizii importante pentru campaniile armatei franceze.Ce sa-i faci dragostea !!! Caci mai tirziu cind Iozefina s-a dovedit ca era batrina si nu mai facea copii, necesari continuarii, arborelui genealogic al Imparatului a divortat si a luat-o pe Maria Luiza a Austriei, care i-a facut un baiat bolnavicios, care a murit la 18 ani.
Vedeti soarta?
Am dat mereu exemplul lui Enescu cu printesa Maruca Cantacuzino, cea care ne necaz ca a parasit-o Nae Ionescu, filozof legionar si-a dar foc la fata si a trait toata viata cu feregea pentru a-si ascunde chipul uritit de foc.
Dar Enescu a salvat-o de la saracie dupa plecarea la Paris, si a intretinut-o facind eforturi uriase din cauza bolii, sustinind concerte epuizante pentru a oferii o viata calda, acestei femei care si-a batut joc de el, toate viata. Viata din urma fiind, cea mai rea corvoada pentru Enescu.Am sa reiau si alte patanii ale altor barbati celebrii.
Fiti tari,, daca treceti prin asa ceva, nu uitati, nu sinteti singurii. Au patit si celebritatile lumii, oamenii cei mai puternici la vremea lor.
Capul sus, pieptul inainte !!! papapa
Publicat de Odorica Io
--
Visitor Ip: 85.186.214.25

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu