Regulament pentru vizitatori

Din cate am vazut in comentarii, cei mai multi colegi sunt de acord cu parerea mea,asadar,regulamentul in privinta linkului din postare catre blogul propriu va fi valabil si pentru autorii 100 Ro.Hai sa promovam originalitatea,si sa nu facem din 100 Ro un blog de copy/paste.

De mult am vrut sa "compun" acest regulament pentru vizitatorii care scriu un articol.Intrucat de multe ori pare a se profita de 100 Ro,consider ca ar fi corect ca cel care vrea sa isi promoveze blogul sau websiteul,sa nu scrie articole copy/paste,la finalul caruia sa puna un text de genul: "Cititi mai mult pe Blogul Meu",sau "Citeste tot articolul pe...",pentru ca astfel,in timp,100 Ro va deveni un blog cu continut total copy/paste,si nu pentru acest scop a fost facut.....Asadar,nu va descurajez,chiar dimpotriva,va incurajez sa va promovati blogul,dar faceti acest lucru cu articole originale,fara copy/paste.Dupa ce ati scris un articol, aveti dreptul sa puneti link catre blogul vostru,iar numarul de vizitatori care vor intra pe blogul vostru va direct proportional cu calitatea articolului.

Regulamentul este simplu,si arata astfel:

  • Incepand de azi,articolele vizitatorilor vor avea dreptul la un link catre siteul sau blogul lor sub postare,doar daca au scris un articol original,care nu a mai fost publicat pe alte siteuri sau bloguri,si are mai mult de 350 de cuvinte.Continutul va fi verificat cu o unealta specifica,si linkul va fi sters in cazul unui duplicat.Articolul nu trebuie in nici un caz sa aiba tenta de publicitate sau promovare.

Sper sa fiti si voi de acord cu mine,si sa intelegeti acest gest.

20 de comentarii:

  1. Mda...sa inteleg ca doar autorii (cei 100) pot sa-si posteze articole postate si pe blogul lor (mai vechi sau mai noi)? Citisem undeva pe aici chestia asta, o sa caut exact unde. Sper ca nu dai dovada de discriminare....sau nu ti-ai dat seama...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am spus ca nu poti sa postezi articole de pe blogul tau,dar nu ai dreptul sa iti faci promovare cu acel articol...Nu ar fi corect,Bine mersi,ma duc pe blogul meu,copiez 20 de articole,pun in fiecare cate un link catre blogul meu,si din cei aproape 1000 de vizitatori zilnic(deocamdata) cu siguranta vor intra cativa si la mine...ce simplu si frumos e,nu?Bineinteles in detrimentul 100 Ro.Arunca o privire peste articolele autorilor 100 Ro,poti sa numeri pe degete cate articole sunt cu tenta de promovare....

    RăspundețiȘtergere
  3. E bine sa promovam originalitatea!

    RăspundețiȘtergere
  4. Feri,
    Eu nu inteleg cu ce deranjeaza blogul 100ro ca cineva ataseaza un link! Cu ce ne incurca pe noi redirectionarea? E doar pur egoism sau e o strategie de marketing? Castigam ceva? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Alina,problema nu se pune in felul acesta.Problema este calitatea articolelor,daca fiecare ar face copy/paste,nu ar da importanta calitatii,ar scrie doar sa isi faca reclama blogului,si 100 Ro ar pierde din originalitate.Daca tot avem un blog imens,macar sa incercam sa fim originali,si nu sa fim un blog care are doar articole copiate.Nu?

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mai ales ca acel blogger care copiaza articolul de pe alt blog (inclusiv al lui),nu isi da seama ca acel articol nu are nici o valoare in fata lui google (google are un sistem care recunoaste duplicatele) , vor intra vizitatori la el doar cat timp articolul este pe prima pagina pe 100 Ro,dupa aceea dispare in mormanul de articole.Dar daca scrii original,articolul sau va fi citit chiar si peste un an,pentru ca vor veni vizitatori prin google.Nu e mai bine sa scrii un articol in ,sa zicem cateva zeci de minute,si acel articol sa iti faca reclama si peste un an,decat sa dai copy/paste,si sa ai cititori doar timp de cateva ore si atat.
    Ce spuneti?

    RăspundețiȘtergere
  7. Corect 100 Ro! Doar ca unii oameni nu doresc reclama sau faima ci doar sa impartasasca si altora informatia (situatii, ganduri, sentimente, etc) astfel incat sa ajute, sa comunice, sa socializeze sau sa imbogateasca blogosfera! Nu pentru asta ai creat si tu acest blog? Calitatea va decide daca ceea ce ai postat e gunoi sau valoare. La peste zece mii de accesari in 6 luni pe mai multe bloguri,am adunat in jur de 15 $ cu adsense de la google...deci nimic...si stii de ce? pentru ca daca cineva citeste ce-i place va ignora reclamele si va ramane pe blog.
    Inca ceva....daca pui suflet si cresti un blog, nu-ti vine sa-l ciuntesti postand in alta parte ca anonim....nu are sens...

    RăspundețiȘtergere
  8. Da,bine spui tu,dar raspunde-mi la intrebarea mentionat mai sus:
    Nu e mai bine sa scrii un articol in ,sa zicem cateva zeci de minute,si acel articol sa iti trimita viziatori si peste un an,decat sa dai copy/paste,si sa ai cititori doar timp de cateva ore si atat?

    Oricum,am sa scriu un articol,in care vom vota (autorii 100 Ro) in legatura cu acest regulament.
    Majoritatea va decide cum sa fie ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ai dreptate, Feri!
    Numai ca eu sunt pe principiul: Daca poti face omului un bine - in cazul nostru sa-si faca putina reclama - fa-l! Dar daca prin asta iti faci tie rau, atunci nu-l mai face! :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. Suntr PENTRU ARTICOLE ORIGINALE. Nu sunt de acord cu publicarea de duplicate de pe alte bloguri nu de alta dar publicarea de copy paste scade VALOAREA BLOGULUI NOSTRU si eu cel putin nu imi doresc asta. Ma mandresc ca sunt autor pe 100ro, un blog veritabil, cu articole originale si unde oricine intra poate citi ceva nou original si prin "ochii si mintea cuiva" a unui autor. Si nu prin copy-paste-ul facut de cineva fie el autor sau nu.

    Nu sunt impotriva promovarii altor site-uri ci dimpotriva. Dar sunt de acord cu regula ca acei care doresc saisi promoveze site-u blogu sa o faca cu un articol scris original, cerem chiar asa mult ? Nu mi se pare !!! Mi se pare chiar foarte normal. Astfel si linkurile spre ei vor fi mult mai valoroase, si munca de pusa de ei (cei care scriu original) se va rasfrange automat in favoarea lor fie prin apreciere din partea cititorilor dar mai ales din partea lui google.

    Nu suntem aici ca sa facem bine nimanui, atata timp cat facem bine cuiva si ne facem rau noua tuturor !!!!! asta inseamna sa FACEM RAU de fapt, si nu asta e scopul.

    Scopul e sa fim o comunitate, sa scriem original, sa ii ajutam pe altii, si de ce nu sa ii ajutam si pe altii sa se promoveze (totul prin originalitate, si nu prin copy paste).

    Nu mi se pare corect sa promovam copy paste, in primul rand fata de autorii 100ro care scriu ceva original. A promova asa ceva inseamna sa ii jignim si sa le spunem ca munca lor nu ne intereseaza, cand de fapt ei sunt cei care tin blogul sus, datorita lor a ajuns blogul unde a ajuns si va ajunge si mai sus. Nu ne dorim sa cadem nu ?

    Nu vreti sa ajungem si mai sus, si mai mari, si mai cunoscuti ???

    RăspundețiȘtergere
  11. VOI VOTA PENTRU ARTICOLE ORIGINALE, sper ca ati inteles, chiar daca nu voi fi pe faza sa o fac primul, cand va scrie Feri articolul cu regulile, voi fi PRO ORIGINALITATE (sau CONTRA COPY PASTE) - indiferent ca e vorba de autori 100ro sau de vizitatori sau de altii...

    RăspundețiȘtergere
  12. Alexandru,FORTE FRUMOS AI SCRIS.Trebuie sa mentinem,si chiar sa ridicam niste standarde in legatura cu calitatea articolelor,si mai ales cu blogul.
    Va dau un examplu:eu sunt vopsitor auto,dar incerc sa nu cad la valoarea de "carpaci".Astfel masinile nepretentioase le resping.Nu vopsesc dacii,nu vopsesc "coaje" de masini,tocmai pentru a mentine un anumit standard.Asa sta treaba si cu 100 Ro:nu vrem sa ne cream o imagine proasta de la inceput,nu?Trebuie sa avem un blog respectat,care difera de alte bloguri mai ales prin originalitate si calitate.

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca nu m-am dumirit, daca scriu un art. care mie imi place, si vreau sa-l am si pe blogul meu de baza, inseamna ca e duplicat?
    Cine imi garanteaza mie ca acest blog , pe care scrie cine ce vrea, nu se inchide si eu mi-am pierdut "valorile"?
    Daca scriu un art. despre altcineva, pe care il apreciez, pot sa dau trimiterea catre blogul/siteul respectivei persoane?
    Ma simt cu "musca pe caciula si cu, caciula pe musca":)), eu am intrebat daca pot sa-mi postez picturile, care evident erau deja pe blog cind v-am cunoscut, si Feri mi-a zis ca DA.
    Acum nu mai stiu, cum sta treaba?
    Vreau sa ma lamuresc, sa stiu ce am de facut.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mariana.Aici e vorba de bunul simt.Aceste reguli sunt facute pentru cei cu lipsa bunului simt.Iti dau un exemplu:
    Sunt anumiti autori,care scriu pe 100 Ro,doar pentru a-si promova blogul lor.Si acestia ne strica imaginea,sincer.
    In fata lui Google,orice articol care se repeta pe internet,este duplicat,si penalitatile din partea lui google sunt unele din cele mai neplacute(se poate ajunge chiar si sa nu iti mai figureze blogul deloc in cautarile Google,chiar daca cauti dupa adresa lui)
    Sa speram ca nu se va ajunge chiar acolo.
    Iti dau un exemplu de nesimtire:
    Au fost cazuri cand cineva a copiat jumatate dintr-un articol de pe blogul lui,si la postat pe 100 Ro,dupa care a scris: Citeste restul pe blogul meu,cu link catre blogul lui.deci un asemenea gest,este in ochii meI o nesimtire.Dupa cum am scris si in pagina "Despre",acest blog a fost facut sa fie al fiecaruia,si nu a fost facut ca sa fie un blog de publicitate gratuita.Daca asa vroiam,asa il porneam de la inceput.
    NU MI SE PARE CORECT,ca cei care nu pun suflet,sa profite de cei care pun suflet la blog.Deci o parte din autori care sunt "de calitate" atrag vizitatorii pe blog,iar unii care se considera "mai smecheri" profita de acest lucru,si folosesc blogul pe post de "loc de reclama".NU E CORECT.
    Mariana,blogul nu se va inchide.El va fi la fel de permanent ca si alte bloguri,sau ca si blogul tau.Eu nu am nimic cu postarile copiate de pe blogul propriu,dar ma ingrijoreaza politica lui Google.Si as vrea sa evit(chiar daca de fapt este inevitabil) o penalizare,sau mai rau,o banare al blogului,de catre google(aici ma refer indeosebi la afisarea articolelor noastre in rezultatele cautarilor pe www.google.ro)
    :) Si normal,ca am fost de acord cu postarea picturilor tale,nu are nimic daca mai e si pe blogul tau.stii de ce?Pentru ca esti unul din autorii care este cu capul pe umeri,si se poate numi OM.Deci este evident,ca te implici in aceasta comunitate,si estii si tu un lant din 100 Ro.Dar aceia pe care i-am mentionat adineauri,sa zic asa "smecherii" nu sunt asa,pana nu isi schimba felul in care abordeaza blogul 100 Ro.Dar se pot schimba la atitudine,nu e problema.Timpul le rezolva pe toate,ai sa vezi.
    MARIANA.
    In acest blog am investit SUTE DE ORE de munca.ziua munceam la servici,noaptea eram pe 100 Ro.Cum crezi ca m-as simti daca as inchide blogul?As simti ca am pierdut cateva saptamani,si luni din viata mea.Si mai ales ca am pierdut 100 de prieteni.Ba dimpotriva,vreau sa dezvolt blogul,in fiecare zi imi vin idei noi,pe care din pacate deocamdata nu pot sa le pun in practica,din cauza lipsei timpului.
    DACA NU ATI INTELES,NU M-AM EXPPRIMAT DESTUL DE BINE,INTREBATI-MA,AS VREA CA TOATA LUMEA SA PRIMEASCA EXPLICATII,SAU CA TOATA LUMEA SA AIBA DREP[T LA OPINIE.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc pentru raspuns.:)
    Te inteleg si te cred Feri, ca asa cum tin eu la blogul meu, care-i "chicy", si tin si la al nostru 100RO, tu esti de-a dreptul "bogat" cu ce faci, bogatia sufletesca e mai presus de orice.:)

    RăspundețiȘtergere
  16. :) multumesc Mariana,ma bucur ca ai inteles intentia si gestul meu.

    RăspundețiȘtergere
  17. Aha, deci daca am scris un articol pe blogul meu, pe care il consider original si interesant, nu pot sa il impartasesc cu lumea si aici?

    Nu-i nimic, atunci stau cuminte la mine :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Blakut,ba da poti,dar nu poti sa pui link in articol......mi se pare corect,nu?

    RăspundețiȘtergere
  19. Daca vrei originalitate in primul rand inregistreaza-ti un domeniu propriu, cumpara/seteaza hosting ,promoveaza etc si apoi spun eu ca poti cere 100% originalitate.

    Cat despre google, recunoasterea lor de content duplicat poate fi pacalita foarte usor, doar 1 cuvant sau 2 in fiecare propozitie poate sa pacaleasca google, sau chiar o structura diferite a articolului.

    RăspundețiȘtergere