:: Sufletul copilului din tine

Titlu: Sufletul copilului din tine
Autor:: www.kyskaa27.blogspot.com
Articol: Avem timp pentru toate. Dormim, mâncăm, alergăm în dreapta și-n stânga, greșim, corectăm ce-am greșit și greșim din nou, ne facem prieteni și iubiți, pierdem oameni dragi, primim lecții și le uităm după aceea. Nu avem timp doar pentru copilul din noi.

Societatea impune ritmul dinamismului. Flămânzi după recompense, suntem deprimați și rigizi în direcția către vise mărețe. Iar pentru a nu fi acuzați de naivitate și judecați, ucidem copilul din noi, îl punem la colț, îl izolăm.

Sunt un om matur, dar am rădăcinile în trecutul și copilăria care m-au format. Sunt deschisă la nou, dar vechile valori mă trag şi ele de mânecă. Unde e copilul din mine? De ce ce îl simt uneori vesel zburdând, şi alteori ascuns şi speriat? Mi-e dor de copilul din mine. Mi-e dor de acel refugiu de unde începem să ne căutam când ne-am pierdut pe noi înșine, de locul de unde ne tragem seva de a înfrunta în continuare lumea. Mi-e dor să cred că pot vorbi cu florile, cu stelele. Mi-e dor să visez îngeri. Mi-e dor să iert deplin, fără să îmi mai aduc aminte. Mi-e dor să-mi continui prietenia la un minut după orice dezamăgire.


Nu cunosc ceva mai sumbru și mai jalnic decât imaginea unui om în ochii căruia s-a stins flacăra copilăriei și privirea seninatății. Nu mai e lumină, ci două vizuini întunecoase. Nu mai e privire, ci două pupile oculare. Încet-încet se moleșește, devine scorțos, se usucă, îmbătrânește.


Redescoperiți sufletul copilului din voi, îmbinând maturitatea și experiența cu inocența de altă dată! El aşteaptă să fie luat în seamă, ascultat, iubit și răsfăţat.

www.kyskaa27.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu