Trei intrebari catre Dumnezeu



" Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica" Ioan 3:16

Dupa o actiune de evanghelizare un om a venit in fata si pe un ton ridicat a intrebat: "Daca exista un Dumnezeu asa cum l-ati prezentat din Biblie si daca eu trebuie sa stau candva inaintea Lui , atunci o sa-I pun trei intrebari ! "
" Prima data o sa-L intreb pe Dumnezeu ' Pentru ce m-ai lasat sa ma nasc?'
A doua intrebare ' Cum m-ai lasat sa devin pacatos ?'
Si a treia intrebare 'De ce vrei sa ma condamni pentru pacatele mele?'"
Atunci l-am intrebat pe acest tanar daca nu vrea sa primeasca raspuns de la mine...nu de alta, dar cand va ajunge in fata Lui Dumnezeu, nu o sa mai puna intrebari ci va trebui ca el sa raspunda in fata Lui!
A fost de acord si iata raspunsul la acele intrebari:
1) Dumnezeu a ingaduit nasterea,pentru ca apoi sa va nasteti din nou; este o renastere pe plan spiritual unde cel credincios reface legatura cu Dumnezeu.
2) Nu Dumnezeu va lasa sa pacatuiti, ci prin satan pacatul a intrat in lume ; Dumnezeu nu va poate impiedica sa faceti pacat deoarece aveti vointa proprie pe care o exercitati,iar El respecta asta!
3) NU! Dumnezeu nu vrea sa va condamne pentru pacatele personale! Domnul Isus Hristos a fost deja judecat pentru pacat.Dumnezeu nu cauta sa osandeasca pe nimeni, ci El cauta salvarea (mantuirea) omului de pacat, si doreste ca toti oamenii sa mosteneasca viata vesnica.Toti oamenii vor da socoteala intr-o zi pentru deciziile luate pe pamant, iar daca odata o sa fii condamnat o sa fii din cauza ta, a ambitiei si necredintei personale. Dumnezeu vrea sa te pazeasca de condamnarea vesnica, nu vrei si tu sa primesti darul Sau?


CUI APARTINE VIATA TA?

4 comentarii:

  1. Salutare!
    1. Cine ti-a spus tie ca, ajungand in fata lui Dumnezeu, nu va mai putea pune intrebari???
    2. Cine si ce anume te indreptateste pe tine sa te erijeziin purtator de cuvant?
    3. In opinia ta exista o contradictie majora, pe care, probabil, nu o observi si anume:
    nu vrea sa pedepseasca insa va condamna!
    4. Cine ti-a spus tie ca omul este pacatos? Pacatos in raport cu ce?!
    4. Tu crezi ca Dumnezeu are mintea unui om?! Daca da, ce anume te determina sa crezi asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Andrei Radu nu comentariile cred ca nu iti plac tie ci doar ca tu nu ai simtit intradevar puterea pe care o poti primi de la Dumnezeu. Vad ca nu esti deacord cu nimic. Tu ai incercat sa te nasti din nou? Aceasta renastere o poti experimenta dupa fiecare moarte pe care ti-o produce pacatul. Adica hai sa traim credinta ca Isus nu a murit degeaba, ba mai mult a inviat pentru ca noi sa avem viata prin el. Daca incerci sa cauti o logica nu o vei gasi pentru ca asa cum ai zis tu Dumnezeu nu are mintea unui om. Incearca doar sa te nasti din nou si sa-mi spui si mie daca ai reusit. Pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. am intrebari si sunt satula sa mi se raspunda cu pasaje din biblie. 1. suntem toti copii lui Dumnezeu(zice biblia) dar ca orice parinte cu multi copii exista preferati.asta e clar..suntem sau nu in gratiile Lui iar asta nu este deloc la alegerea noastra. 2. daca oricare din noi omoram un om suntem considerati criminali..dumnezeu omoara milioane..copii nevinovati si tineri..sa aiba el voie doar pt ca este Dumnezeu? 3. daca faci cuiva un dar(asa cum spune biblia ca ne este daruita viata) este alegerea celui care il primeste ce face cu el fara sa i se ceara socoteala candva,undeva .4. Dumnezeu a ajuns sa fie o simpla reclama in care banii castigati sunt luati chiar de reprezentantii lui(adica preotii).ati vazut vreodata vreun preot sarac sau care sa doarma in canale?majoritatea sunt bogati,burtosi,alcoolici .e ca si cum un stirb ar face reclama unei paste de dinti. 5. pe cine a luat Isus langa el in rai? un hot si o curva.ma puteti contrazice ca cel mai bine in toate vremurile au dus'o hotii si curvele? desigur..cred in Dumnezeu..numai ca totul e nedrept .daca as fi pt o zi dumnezeu un lucru as face cu siguranta,as face toti copii sanatosi si fericiti.n'am sa pot intelege de ce acest dar numit viata ne este oferit impreuna cu suferinte si boli si incercari?un dar este un dar si el trebuie doar sa aduca bucurie.poate ca nu toate intrebarile au raspunsuri ..asa ca nu le mai astept

    RăspundețiȘtergere
  4. O observatie foarte ampla, dar pertinenta cu care sint de acord.
    O seara frumoasa,
    Odorica

    RăspundețiȘtergere