De ce stai in anturaj nepotrivit?

De ce stai intr-un anturaj nepotrivit?




Psalmi 26:4 – 5: „Nu şed împreună cu oamenii mincinoşi, şi nu merg împreună cu oamenii vicleni. Urăsc adunarea celor ce fac răul, şi nu stau împreună cu cei răi”.

Putem să spunem aceasta despre noi că nu şedem împreună cu oamenii mincinoşi şi cu cei vicleni? Dacă DA, slăvit să fie Domnul! Dacă NU, înseamnă că nu ne-am rupt cu totul de lumea aceasta. Un proverb românesc spune aşa: „SPUNE-MI CU CINE TE ÎNSOŢEŞTI CA SĂ-ŢI SPUN CINE EŞTI!” Cei din jur ne vor eticheta şi ne vor judeca după anturajul pe care îl avem. Dacă vom trece pe stradă alături de un beţiv sau un bătăuş, vom fi catalogaţi şi noi la fel. Lumea judecă ceea ce vede. Chiar dacă noi nu suntem ca acei cu care ne însoţim la drum, dar, a sta un timp îndelungat lângă ei, ne va înfluenţa şi pe noi într-un mod negativ. Urâm noi viclenia oamenilor? Sau ne asociem cu ei? În ziua de azi aceşti oameni vicleni se numesc „descurcăreţi”. Şi nu-i aşa că ne place să avem astfel de prieteni?

Fericirea unui anturaj potrivit nouă ca şi creştini stă în următorul verset: Psalmi 1:1 „Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor răi, nu se opreşte pe calea celor păcătoşi, şi nu se aşează pe scaunul celor batjocoritori!” Fericirea nu constă că ai mulţi prieteni şi un anturaj diversificat, ci fericirea adevărată este un grup mic de prieteni, dar cu frică de Dumnezeu şi oameni care cugetă la Cuvântul Domnului. Poţi să spui că ai un astfel de anturaj? Ce te îndeamnă anturajul tău să faci? Fapte vrednice de pocăinţă sau fapte de care îţi este ruşine să le recunoşti? Cine este în centrul anturajului tău? Hristos sau plăcerile lumii?

Aş vrea vrea să transmit părinţilor un mesaj: Verificaţi anturajul copiilor voştrii! La vârsta adolescenţei acest anturaj contribuie foarte mult la luarea deciziilor pentru viitor. Viaţa copiilor dumneavoastră poate fii pierdută sau câştigată pentru cer, depinde doar de anturajul în care au intrat.

TINERILOR…căutaţi anturaje în care să creşteţi spiritual!!! Faceţi-vă un cerc de prieteni din biserica voastră. Nu ştiţi că prietenia cu lumea este vrăşmăşie cu Dumnezeu?? (Iacov 4:4 „Suflete prea curvare! Nu ştiţi că prietenia lumii este vrăjmăşie cu Dumnezeu? Aşa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaş cu Dumnezeu”.)

De vrei să moşteneşti Împărăţia lui Dumnezeu, să nu te duci niciodată în locuri în care nu ai vrea să fii găsit la venirea Domnului şi să nu faci lucruri ce nu ai vrea să fii găsit făcând în ziua Judecăţii!!!



DOAMNE DĂ-NE ÎNŢELEPCIUNE SĂ NE ALEGEM ANTURAJUL DUPĂ VOIA TA…AMIN AMIN!!!

scris de Florina Patru. ®www.CrestinTotal.ro

Un comentariu:

  1. asta trebuie sa citeasca toti copilasii in scoli dar si parlamentarii.... politicienii ... Isus se nimerise pe langa Iuda ....

    RăspundețiȘtergere