Exemplu pentru copii

„Si poruncile acestea, pe care ti le dau astazi, sa le ai în inima ta. Sa le întiparesti în mintea copiilor tai, si sa vorbesti de ele cînd vei fi acasa, cînd vei pleca în calatorie, cînd te vei culca si cînd te vei scula.” Deuteronom 6: 6-7

Faptele vorbesc mai mult decît cuvintele! Acest proverb vechi are aplicabilitate si în viata de parinte!

Un copil poate simti, chiar si prin telefon, care este scopul cu care a fost cautat de parintele lui. El stie daca tu chiar crezi ceea ce spui sau o spui doar pentru a avea o conversatie.
Poate ca esti o persoana care stie exact ce trebuie sa spuna sau ce vor ceilalti sa auda. Ai citit probabil toate cartile referitoare la modul în care trebuie sa îti cresti copiii; în zilele acestea avem atîtea informatii încît putem sa ne declaram „experti” în cresterea copiilor.

Vreau sa va spun însa un lucru. Parintii mei nu au citit nicio carte care sa îi învete cum sa fie parinti, nu au participat la seminarii de pregatire în acest scop, iar tatal meu a avut doar 8 clase. Însa, au facut un lucru foarte important: au reusit sa ne transforme vietile.

Cum au reusit? Ei nu doar mi-au spus ceea ce au crezut, ci mi-au si aratat. Copii tai stiu unele lucruri pentru ca tu le arati ceea ce crezi?

Le spui sa nu se atinga de alcool, dupa care te duci repede la frigider si însfaci o bere? Le spui despre imoralitate, dar te uiti la televizor la filme sau emisiuni care prezinta exact aceasta problema?

Copiii tai te urmaresc! De aceea, transforma-te în eroul lor! Fii un model de virtute si puritate! Fii acea persoana deosebita în care copii tai au încredere si pe care o respecta!

Asadar, începe chiar din aceasta zi sa le demonstrezi ca faci ceea ce crezi!

ROAGA-L PE DUMNEZEU SA TE AJUTE SA PUI ÎN PRACTICA CEEA CE CREZI, CA SA DEVII ASTFEL UN EXEMPLU PENTRU COPII TAI.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu