:: Frumoasa si bestia

Titlu: Frumoasa si bestia
Autor:: http://andreighiorghe.blogspot.com/
Articol: A fost odata ca niciodata un tanar print care traia intr-un castel urias. Avea tot ce isi idorea dar inima lui era rece ca gheata. Va aminti? Nu-i o legenda, se intampla acum poate sub ochii tai. Sau poate tu esti chiar protagonista.
Blestemul unei vrajitoare ii transforma chipul in unul hidos de bestie iar pe slujitori sai ii transforma in obiecte.
Sa fie oare blestemul vrajitoarei? Sau caracterul sau josnic creeat de inima de gheata il face sa fie o bestie si sa-si trateze slujtorii inuman, ca pe niste obiecte?
Nu stim. Stim insa ca printr-o insirurire de fapte,o naiva pe nume Belle, ajunge prizoniera lui. Ea crede ca poate cu dragostea ei sa topeasca gheta de la inima bogatului print, transformat nu stim cum in bestia urata. Daca luam in calcul conditia sociala nefericita a fetei, o putem banui si de un usor materialism. Pana la urma orice fetiscana de la tara isi doreste sa traiasca intr-un palat.
Povestea are un final optimist. Naiva Belle saruta bestia si-i spune: Te iubesc! Gestul acesta rupe vraja si ....clasic, happy end.
Eroare. Povestea e altfel. Blestemul bestiei nu se destrama cu un sarut si-un te iubesc. Declaratia si sarutul arunca alt blestem, de data asta asupra ei. Pentru ca gestul acela menit sa distruga blestemul este cel care expune vulnerabilitatea fetei.Urmarea? Dupa un timp in care o amageste si ii promite absolutul, bestia o parasete. Si o arunca in strada cu visele si sperantele si saruturile si declaratiile ei si tot.
O lasa sa sufere, si o batjocoreste expunand intimitatile lor in fata prietenilor si a lumii intregi. Bestia o trateaza ca pe un trofeu al carui cap il prinde in perete. Doar e o bestie nu? De ce naiva a crezut ca poate sa il schimbe?
In timpul asta o alta naiva ce crede in povesti si care poate a citit minciuna Disney se apropie timida de uriasul castel.

restul pe: http://andreighiorghe.blogspot.com/
--
Visitor Ip: 92.55.138.148

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu