Cum ar arăta România fără ei? Fără Băsescu, Boc şi restul?

...


Sunt din ce în ce mai indignat! Din ce în ce mai supărat! De ce? Pentru văd ceea ce vedem toţi, o ţară fără nici un orizont, dezolată, tristă, condusă de oameni nepăsători! Iar nepăsarea lor doare! Se vede pe faţa omului de rând durerea! E un sentiment ciudat să observi, după o minimă analiză, cum ăştia îşi bat joc de noi toţi, şi noi aproape că avem mâinile legate! Nu putem face nimic! Aproape nimic! Suntem iar la mâna lor! Mereu am fost...


Alţii şi au vărsat sângele pe câmpurile de luptă pentru ţara asta, iar ei... Conducători au mai fost! Şi mai buni şi mai răi... De la Mircea cel Bătrân şi Alexandru cel Bun, la Vlad Ţepeş, Ştefan cel Mare sau Mihai Viteazu, Carol I şi Ferdinand I cel Loial (ultimii doi nici măcar nu erau români) - toţi s-au străduit sub responsabilitatea funcţiei de şef de stat să se achite cât mai bine de sarcinile ce le reveneau! Ei sunt nişte modele! Ar trebui să fie nişte modele pentru noi toţi, dar în special pentru dumneavoastră domnule Băsescu, pentru dumneavoastră domnule Boc! Dar oare sunt?


Câţi dintre tinerii de azi ar putea să lege câteva fraze despre cei enumeraţi mai sus? Din păcate cred că foarte puţini... De asta suntem unde suntem... Pentru că în primul rând ne-am uitat trecutul... Pentru că uşor uşor ne pierdem identitatea ca naţie! Din popor devenim populaţie! Ăsta e crudul adevăr!


Am putea căuta vinovaţi pentru situaţia în care a ajuns ţara, pentru situaţia în care am ajuns noi ca popor! În momentul de faţă nu se întrevede nici o schimbare în viitorul apropiat... Îmi pare rău să o spun! Dar pe cine am putea învinovăţi? Un pic peste jumătate din cei ce s-au prezentat la vot acum 6 luni a decis! Sunt tot de-ai noştri! Au crezut, au fost cumpăraţi sau au fost forţaţi - cert este că ei au decis! În naivitatea lor, imaginile de mai jos au avut ecou:




Jumătate din ţara asta a vrut România pe mâinile lor! Unde e România cea dreaptă domnule Blaga? Unde sunt autostrăzile, "drumurile ca lumea" domnule Boc? Despre ce educaţie vorbiţi doamna Sufina când profesori şi învăţătorii îşi desfăşoară activitatea în şcoli aflate în paragină, cu elevi ai căror părinţi nu au bani pentru manuale? Asta e România normală în viziunea dumneavoastră domnule Videanu? Aşa trebuie condusă România în vremuri grele domnule Stolojan?



Continuare postării o puteţi citi "la un pahar... de vorbă..."





9 comentarii:

  1. unii ii tin pe altii ... nu poate misca nimeni acolo in front ... sunt la mijloc sute de milioane euro intre PARTIDE ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Tara ar aratat identic si... "la fel"
    :)
    Pentru ca se va gasi sa conduca un alt basescu, un alt boc, un alt berceanu, un alt videanu, o alta elena (sau mai multe).
    Cat nu schimbam definitiv si irevocabil intreaga clasa politica, mentalitatile si dezideratele, vom fi aceiasi "populatie" in deriva.
    Noi platim, ei consuma!
    Nu am vazut nicio miscare studenteasca care sa manifeste impotriva limbajului degradant al celor sus pozitionati, nu am vazut nicio miscare studenteasca care sa militeze pentru educatie, solidaritate, bun simt etc.
    Toti (adica noi toti) sunt ocupati cu INTERESUL personal!
    romanica noastra e deja pe apa sambetei!

    RăspundețiȘtergere
  3. peste 70 % din politicieni nu se ridica la nivelul CONSTIINTEI TARANULUI ROMAN care MUNCESTE si are CREDINTA in FORTELE SFINTE ale UNIVERSULUI , BUNATATE si ALTRUISM !

    RăspundețiȘtergere
  4. Antiignorantule!

    Ai o viziune cam poetica, samanatorista chiar, asupra taranului roman. Iar aia cu credinta in fortele sfinte ale universului... intreaba de curiozitate pe orice nea Ion de ele, sa vezi ce-ti raspunde. :))

    E drept ca taranul roman nu prea mai fura ca s-a desfiintat colectiva. Doar asa... putin, de pe la vecini, cand prinde ocazia. :)) IN SCHIMB TARANUL ROMAN A VOTAT. Ce-a votat? Ceea ce vedem acum ca rezultate. Din bunatate si altruism a votat orice i-a adus un mic castig: faina, malai, tenisi, tuica, bere, mici... chiar si bani.

    Taranul roman nu poate fi considerat un personaj colectiv, pentru ca are cele mai diverse apucaturi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dan taranul a fost impins prin diferite metode VICLENE sa spun asa sa voteze aiurea... apropo ... legile femosan ... 800 salariul minim si maxim 6000 pensia minima 400 si maxima 3000 - exemplu director - 6000 - adjunct 5900 si tot asa ... altfel POLITIA ARMATA si SERVICIILE vor intra in alt FALIMENT de tip PSIHOLOGIC care va duce la SUPERHAOS ! STIU ce SPUN ... ! parlamentul si guvernul inca se joaca cu VIETILE ROMANILOR !

    RăspundețiȘtergere
  6. ACTUALUL PARLAMENT si GUVERN ne ARUNCA in cel mai mare RAZBOI MONDIAL PSIHOLOGIC ARMAT si CHIMIC ! luati LEGATURA URGENT cu , CALUGARII care mai stiu ce este MEDICINA ISIHASTA buna ptr. boli FIZICE si PSIHICE !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. AVETI CURAJ SA CERETI PE BLOGURI SI FORUMURI SALARIUL MINIM SA FIE 800 MAXIM 6000 PENSIA MINIMA 400 SI MAXIMA 3000 ??? daca nu atunci stati si rabdati pana vin extraterestrii sa va salveze !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. oricum Romania este condusa de mai MULTE PERSOANE ... exact cum ar fi 10 persoane in fata unei singure tastaturi cu butoane ... si acele 10 persoane din cand in cand isi mau dau GHIONTURI sa fie la BUTOANE ... cand acele 10 persoane vor OBOSI sau nu vor mai avea CURENT electric ... la BUTOANE atunci au pierdut ... si ETC.

    RăspundețiȘtergere