:: O noapte furtunoasa

Titlu: O noapte furtunoasa
Autor:: Razvan
Poza: storm.jpg
Articol: Acest articol il puteti gasi in original pe http://deceneu789.wordpress.com/


… la propriu. Nu suport sa fiu trezit de telefon, de alarma de la alimentara de vis-a-vis care porneste odata la 10 nopti, de cainii care latra si se omoara intre ei tot sub clar de luna sau de bormasina vecinului care preia responsabilitatile cocosului dis de dimineata. Insa intotdeauna ma trezesc fara niciun drept de repros atunci cand se zguduie pamantul la porunca cerului.


Probabil uimirea si respectul cu care privim furtunile in prezent sunt o mostenire de la stramosii nostrii care se ascundeau acum mii de ani in pesteri, tematori si bulversati de aceste fenomene pe atunci inexplicabile.


Deci la ora 2 noaptea ma uit prin crapatura dintre oblon si pervaz la urgia de afara. Copacul asa cum il stim noi, menit sa stea ferm si impozabil, nu era decat o fleasca in vant si biciuia in stanga si indreapta. Rafale de vant scuipau baltile in sus si nu ramanea pe pamant decat un loc pt o viitoare balta care care se si facea prezenta in urmatoarele 10 secunde. Un caine plouat cu coada intre picioare se baga rapid sub un micorbuz. Stropii sunt prea grei chiar si pentru el, fiinta plouata de cand s-a nascut. Se aud borcane sparte, geamuri trantite si tabla picata. Nu iti dai seama de unde, dansul copacilor e prea ametitor. Cerul urla, luminat cu mici pauze de intuneric, si te invaluie si asta te face sa te temi, pentru ca cerul este peste tot.


Furtuna este unul din fenomenele care arata ca exista ceva mai presus ca omul. Toate conventiile sociale dispar: adio "oare ce crede despre mine", adio "trebuie sa-i fac pe plac sefului", adio mentalitati, moda si religii. Furtuna e pura si iti va spulbera matreata de pe cap fie ca esti alb, negru, evreu, ungur, femeie, barbat, taran sau patron de restaurant. Iti va sparge geamurile de la vila si iti va smulge coliba de la periferia orasului. Te va face sa fugi fie ca esti imbracat in costum, fie ca esti imbracat in pantaloni scurti si papuci.


Acest articol este elogiul adus Furtunii, cea care pune la respect orice fiinta aflata sub mantaua ei de nori.

Visitor Ip: 79.116.176.139

Un comentariu:

  1. ptr. FIECARE AVION care va mai circula pe timp de criza FARA sa fie vorba de o URGENTA MARE - vor fi afectati la SANATATE minim 10 000 de LOCUITORI din tarile survolate de acele AVIOANE - sunt facute niste calcule ... deci TERORISM pe FATA !!!

    RăspundețiȘtergere