:: Planul B

Titlu: Planul B
Autor:: Gmx
Poza:
Articol: Guvernul a decis creşterea TVA de la 19% la 24% iar cota unică rămîne neschimbată, asta din cauza deciziei luate de CC cum că reducerea pensiilor cu 15% ar fi neconstituţională. Aşa o fi, mai ales dacă această hotărâre a luat-o de fapt un singur om.
Această măsură a creşterii TVA va afecta pe toată lumea: privaţi, bugetari şi pensionari. Şi nu va va fi ultima. Vor urma restructurări în rândul bugetarilor şi se va începe, binenţeles, de jos în sus. Sunt curioasă dacă din puzderia de purtători de mapă de pe la ministere şi agenţii se va pleca vreunul. Eu cred că nu, pentru că problema se pune cam în felul următor: Ministerul X are un număr de Y angajaţi (inclusiv cei din instituţiile teritoriale subordonate) deci se impune o reducere de personal de 15%. Şi apoi se calculează cam câţi oameni din teritoriu trebuie să plece acasă astfel încât planul de 15% să fie realizat fără să fie afectaţi cei din vîrf.
Nu vreau să vorbesc de criteriile de care se va ţine seama când se va hotărî că X trebuie dat afară şi Y trebuie să rămână, pentru că mulţi le ştiţi deja sau le bănuiţi.
Apropo, mai ţineţi minte faimosul referendum privind unicameralismul si reducerea numarului de parlamentari iniţiat de ,,mult iubitul şi stimatul nostru preşedinte" ? Oamenii au votat pentru trecerea la parlament unicameral şi implicit pentru reducerea numărului de parlamentari. De atunci şi până azi s-a schimbat ceva? Nu! Care a fost rolul acestui referendum? Bani cheltuiţi aiurea de la buget în folosul campaniei prezidenţiale a lui Băsescu.
În concluzie: Suntem un popor de naivi care crede că tot ce zboară se mănîncă.

PS: Am zis naivi? Este un cuvînt prea uşor de suportat. Suntem nişte fraieri, nişte marionete care ne lăsăm manipulate cu bună ştiinţă!

Read more: http://www.gmxul.ro/2010/06/26/planul-b/#ixzz0rxwQ74bR

Visitor Ip: 79.113.152.216

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu