Tichete de masa impozitate

Se pare ca de la 1 iulie toate tipurile de tichete vor fi impozitate portivit unei ordonante de urgenata emisa de Guvernul Romaniei. Fie care e vorbe de tichete de masa sau de cresa ele vor fi incluse in categoria venituri salariale si astfel impozitate impreuna cu salariul. Aceasta masura e inevitabila mai ales acum cand Curtea Constitutionala a respins taierea salarilor cu 25%.
Impactul financiar al acestei masuri pentru ultimele sase luni ale anului 2010 ar fi un plus de venituri bugetare de 345 de milioane de lei pentru tichetele de masa, 45 de milioane de lei pentru tichetele cadou, 1,7 milioane de lei pentru tichetele de vacanta si 1.000 de lei pentru tichetele de cresa, potrivit Ministerului Finantelor.
Aceasta incercare disperata a guvernantilor de a scoate bani din piatra seaca e zadarnica pentru ca, daca nu se va renunta la cheltuieli exorbitante din partea parlamentarilor si totodata sa se implementeze masuri serioase de a stimula economia de piata si producatorii spre a inversti in Romania cat mai mult pentru crearea locurilor de munca nu vom scapa de sub dominatia recesinunii prea curand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu