:: Dragostea dureaza trei zile

Titlu*:Dragostea dureaza trei zile
Autor:*:Andrei Ghiorghe Http://anndrei.ro
Poza:ilie.jpg
Articol*:In perceptia mea Mirelea este topita dupa Sergiu. Ii apare in cale cand nu te astepti, ii zambeste larg de fiecare data si nu isi poate lua gandul de la alunita aceea a lui de pe obrazul stang.

Nea Ilie era eroul satului sau din vaile moldovei. De zeci de ani el era cel care pornea hora satului iar statura impunatoare il facea cel mai temut dintre barbati dar si cel mai dorit de fetele de atunci. Circula si acum prin sate o legenda care spune ca, intr-o iarna, Nea Ilie s-a luptat cu ursul care venise la stanile oamenilor sa le fure oile.

Dupa ce s-a casatorit cu tanti Irina, nea Ilie si-a pastrat temperamentul de erou iar asta l-a costat mult. Intr-o primavara, de paste, a iesit la nuci, un joc de noroc de prin partea locului unde miza a crescut foarte mult iar nea Ilie a pus in joc vaca si calul familiei pe care in final le-a pierdut definitiv.Asta se intampla acum patruzeci de ani. Atunci tanti Irina l-a izgonit de acasa iar el si-a construit o coliba in care a locuit pana acum o luna. Si-a facut o turma de oi si zilele si le umplea cu turma pe care o ducea cu grija la pascut.

Cand a venit viitura toata lumea fugea disperata, cu bratele pline sa isi salveze viata si un pic din agoniseala cu care sa supravietuiasca pana cand apele se vor retrage. Singurul care pasea apasat spre cursul apei era nea Ilie. Dupa patruzeci de ani in care nu mai primise nici macare o privire din partea Irinei, acum batrana, Ilie merge sa se asigura ca este in siguranta. Stie perfect drumul chiar daca apa a inceput sa il acopere. Este drumul pe care isi doreste de mult timp sa il faca, dar pana acum nu a avut curajul sa ia viata in piept si sa mearga la ea. Acum trebuie sa ia apa in in fata si sa se grabeasca sa ajunga in sigurul loc in care a simtit vre-odata ca este acasa. Stie sigur ca Irina nu va pleca de buna voie sa-si paraseasca amimalele si gospodaria pe care punea mare pret. Un zgomot puternic se aude cand digul cedeaza iar urletul apei plina de mal care vine in valuri uriase asurzeste satucul care dispare instantaneu de pe fata pamantului.

Mirela simte ca Sergiu nu este atras de ea si renunta. Ce rost are sa-si consume viata, si asa scurta, invartindu-se pe langa un insensibil? Nici nu este sigura ca il mai place. Iar alunita aceea chiar a devenit dizgratioasa in ultimul timp.

Ultima viitura a raului a mai acoperit un sat.Pagubele materiale nu au fost estimate inca. Trist este ca apa a mai facut doua victime. Un batran a fost luat de viitura iar o barana a fost gasita sub daramaturile unei case.

Acum sunt in sfarsit impreuna. Stau unul langa celalalt in congelatoarele spitalul special amenajate pentru decedati si asteapta ca apele sa se retraga pentru a putea fi ingropati crestineste.

Mirela de doua zile simte fluturasi in stomac in prezenta lui Claudiu. Daca nici maine nu va simti ca este un tp ok, il va uita ca si cum nu a fost vre-odata. In fond ce e dragostea? Dragostea dureaza trei zile… http://anndrei.ro



Powered by EmailMeForm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu