Cum scapam de stres?

Stresul poate fi prevenit si chiar diminuat,fiind foarte recomandabil sa eviti cat poti factorii de stres.
In primul rand,organismul tau reactioneaza negativ la acesta,iar cel mai afectat este creierul.
Iti scade puterea de concentrare,apar semne vizibile imediat,sau in timp:cearcane,riduri,ten palid,si ce e mai grav,imbatranesti mult mai repede.La fiecare,stresul se manifesteaza diferit.Unele persoana mananca in exces si se ingrasa,altele slabesc foarte mult,le scade pofta de mancare,sunt agitate,le este somn tot timpul..etc..
O data ce ti-ai dat seama ca problemele te coplesesc,ca ai senzatia ca nu mai esti in stare de nimic,ca timpul fuge pe langa tine,ca te doare capul aparent fara motiv,inseamna ca stresul deja s-a instalat.
Cel mai important remediu e exercitiul.Trebuie sa te obisnuiesti cu situatiile care iti genereaza o stare mai rea,si sa inveti sa le depasesti.Cu timpul tot mai multe responsabilitati vei avea,si daca psihic cedezi,vei ajunge o victima a sortii.
Daca ti se pare ca un lucru atarna prea greu pe umerii tai,gandeste-te ca exista ceva si mai apasator.Daca crezi ca muncesti prea mult,aminteste-ti cat munceai cu cativa ani inainte.
Apoi trebuie sa stim ca noi suntem o suma de contradictii si emotii,pe care trebuie sa le stapanim si sa le coordonam foarte bine.Nu lasa emotiile sa te domine.Daca relatia ta amoroasa nu merge prea bine,nu iti concentra toata energia pe chestia asta.Vei pierde foarte mult.Daca seful sau parintii te agaseaza,ignora si asculta,nu te baga in polemici interminabile.Vei ajunge doar sa iti faci rau si poate te vei alege si cu o concediere:P.
Mai e o problema,cand nu ai incredere in tine.Toate actiunile tale vor fi lipsite de ratiune si vei indeparta lumea de langa tine,ceea ce te va face sa te consumi in interior.Gandeste pozitiv in legatura cu tine insuti,si ceilalti vor gandi la fel.
Oamenii sunt de diferite temperamente.Cei melancolici sunt cei mai dezavantajati.Mereu isi creeaza o serie de ipoteze in minte in legatura cu orice,si analizeaza fiecare element pana la epuizare.Aceasta te consuma.Iti fura energia.Exerseaza sa nu mai fii influentat de gandire si de emotii foarte mult.
Un alt factor de stres,cel mai important pot fi banii.In Romania majoritatea persoanele nu pot sa traiasca decent datorita lipsei acestora.Si e ceva normal.Ceea ce nu e normal,e importanta prea mare acordata lor.Incearca sa iti administrezi cat mai bine sursele financiare,nu consuma prea mult,si nu iti axa gandirea doar pe acest lucru.
Atunci cand ai o problema,fii calm,gandeste-te la starea de fapt,analizeaz-o,scrie pe o hartie toate solutiile,fa o balanta cu dezavantaje si avantaje si vezi unde inclina balanta.Pe urma ia o hotarare.O data luata hotararea nu da inapoi.Niciodata.
Si ca o concluzie,factorii de stres pot fi nenumarati.Daca stim sa trecem peste,sau sa prevenim stresul,am rezolvat o parte din problemele noastre.

Un comentariu: