NERECUNOSTINTA, AROGANTA SI MAGARIE

Toată Europa ne ia în râs . Au uitat denumirea de român şi au înlocuit-o cu cea de rom . Au uitat contribuţiile noastre în ştiinţă , cultură şi din punct de vedere istoric şi ne cataloghează ca hoţi , tâlhari , ucigaşi şi alte apelative care pentru ei reprezintă o ameninţare , pentru omul de rând dar şi pentru integritatea naţională şi culturală.
Ce uită Vestul însă , este că , dacă nu ţineau piept românii atâtor popoare care au tot încercat să ajungă în interiorul continentului şi dacă nu-i „trimiteau acasă” , nu ar fi ajuns niciodată unde sunt astăzi .
Este normal că Franţa de exemplu a avut timp să se dezvolte în domeniul agricol , dacă în Evul mediu noi trebuia să pârjolim pământul pentru a-i înfometa pe inamici ; iar când francezii aristocraţi îşi petreceau timpul prin celebrele lor saloane , având timp de gândire şi de socializare , făcându-şi griji doar pentru un eventual conflict minor cu Anglia , noi pierdeam un sfert din populaţie în încercarea de a supravieţui ca neam , în războaie cu Polonia şi Turcia .
Voi rămâne tot la Hexagon . Ei ne acuză că avem grave probleme cu minoritarii şi trebuie să găsim o soluţie . Ne spun că aşa ceva nu este posibil în secolul 21 , că e inuman ce se întamplă . Din nou , Franţa să se uite în ograda proprie . Au probleme mult mai grave decât noi . După ce aproape o treime din populaţie a pierit la sfârşitul celui de-al doilea război mondial , au aplicat o politică pentru sporirea demografiei . Însă , pentru că era greu ca prin mijloace proprii să reuşească , au aplicat o nouă variantă : naţionalizarea imigranţilor veniţi din fostele lor colonii . Aşadar , odată venită oportunitatea , sute de mii de magrebieni au imigrat şi au invadat într-un fel sau altul Franţa . Iar astăzi , cea mai mare rată a infracţionalităţii este din cauza lor , cele mai însemnate proteste la fel , iar , demografic vorbind , îi vor depăşi în maxim 20 de ani pe francezi . Aşadar , încă odata spun , să se uite în propria ogradă şi să se abţină de la injurii şi acuze .
Pe plan cultural , suntem mereu acuzaţi că avem o ţară săracă din acest punct de vedere , că trebuie lucrat la acest capitol , că suntem cei mai puţin culţi europeni şi că nu vom putea ajunge la un nivel preferat de UE . Încă odată , o dovadă crasă de nerecunoştinţă , de ignoranţă şi nesimţire . În primul rând , noi nu vrem să fim în UE şi nici la un nivel impus de ei , pentru că suntem peste . Valorile tradiţionale româneşti şi obiceiurile şi cultura populară , depăşeşte cu mult orice alta de pe „Batrânul Continent” , iar tot din România , minţi luminate au dat lecţii la Paris şi Viena şi au reprezentat modele de inspiraţie pentru generaţii întregi . Astăzi , studenţii români umplu cele mai prestigioase Universităţi ale lumii şi doctoranzi români sunt şefi de echipa la cele mai importante firme ale lumii ...şi cu condiţiile din România , unde ca intelectual nu ne putem bucura încă de un statut prea privilegiat şi unde posibilităţile sunt mici din mai toate punctele de vedere , dar prin muncă şi dăruinţă , orice este posibil .
Aşadar , scumpă Europă , noi nu te vrem , dar atât timp cât coexistăm pe acest continent , învaţă să ne respecţi , să iei ca model ceea ce facem noi şi să îţi rezolvi propriile probleme înainte de a te lua de alţii.
Ruşine !
http://panaiteovidiu.blogspot.com/ 
Panaite George Ovidiu ND Cluj.
Noua Dreapta filiala Brasov  http://odorica.blogspot.com/

2 comentarii:

  1. Principalul motiv al parerii proaste in exterior despre romani este propria noastra propaganda impotriva noastra. Daca noi scoatem in evidenta doar ce este rau (rau ce se gaseste in toata lumea, nu numai la noi), atunci asta va fi impresia generala. Eu nu am vazut americani vorbind rau despre ei insisi, despre tara lor sau chiar despre produsele lor. Si au si ei destule uscaturi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este, noi nu ne putem schimba peste noapte.Asa sintem, de cind ne stim. Vor dura secole, pina vom schimba acest prost obicei, inradacinat in fiinta noastra.
    Cu bine, Odorica

    RăspundețiȘtergere