Tichete de masa

Salariatii beneficiari pot utiliza tichete de masa numai pentru achitarea mesei sau pentru achizitionarea de produse alimentare de la magazzinele care au incheiat contracte in acest scop cu cei care emit aceste tichete de masa.
Angajatorul este obligat sa aduca la cunostinta salariatilor denumirea si locatia magazinelor unde pot folosi aceste tichete.

Pana aici totul e clar, dar pe langa aceste prevederi mai sunt si unele care cu siguranta n-au logica. In primul rand angajatul n-are voie sa foloseasca mai multe tichete decat zile lucrate desi de obicei primeste intr-o luna mai multe tichete decat are zile lucrate. Acest lucru e foaret greu de verificat si presupun ca nimeni nu verifica. Sunt mililoane de angajati care folosesc tichetele de masa iar cei care verifica respectarea acestei legi sunt poate cateva zeci. Pe langa asta mai e si regula care spune ca nu se poate da rest la tichetele de masa. Totusi aceasta regula nu e chiar ilogica pentru ca oamenii prefera de obicei sa completeze suma cu bani din buzunar decat sa piarda o mica parte din valoarea tichetelor dar asta nu inseamna ca altfel n-ar fi facut-o, nu mai vorbesc de comercializarea tichetelor.
Folosirea tichetelor de masa e un lucru benefic pentru toata lumea dar aceste reglementari pot fi incalcate si chiar sunt fara ca cineva sa le poate stopa. Aici mai trebuie muncit pentru a asigura cadrul legal care sa nu poata fi invins de inventivitatea romanilor

Un comentariu:

  1. Poate ca interdictia de a folosi un numar mai mare de tichete de masa decat zilele lucratoare ale unei luni este pentru a descuraja furtul acestor tichete. Probabil ca un hot de tichete va fi tentat sa le foloseasca pe toate deodata, pentru a scapa de ele...
    Poate pentru a determina oamenii sa manance in fiecare luna, sa nu pastreze tichetele de la o luna la cealalta...
    Dar nu stiu care a fost ratiunea care a determinat regula asta.

    RăspundețiȘtergere