"Mona Lisa " amantul lui Leonardo da Vinci

"Mona Lisa" era de fapt un barbat, amantul lui Leonardo da Vinci
Cercetatorii italieni specializati in descifrarea misterelor din lumea artelor au anuntat ca "Mona Lisa" era de fapt un barbat tanar, nu femeie, anunta Mediafax.
Silvano Vincenti, presedintele Comitetului national pentru valorificarea bunurilor istorice, a declarat modelul care a pozat pentru celebrul portret "Mona Lisa" era un tanar asistent ala pictorului, cunoscut sub numele de "Salai".
Salai, al carui nume adevarat era Gian Giacomo Caprotti, a intrat in slujba maestrului italian pe cand avea 16 ani si a ramas alaturi de acesta timp de 25 de ani, fiind muza si modelul mai multor tablouri realizate de Leonardo da Vinci. Potrivit declaratiilor lui Silvano Vincenti, cei doi barbati intretineau o relatie "ambigua" si au fost probabil amanti.
Silvano Vincenti a prezentat si asemanarile frapante dintre trasaturile protagonistilor din tablourile "Ioan Botezatorul" si "ingerul" si forma nasului si a buzelor din "Mona Lisa". Potrivit cercetatorului italian, maestrul renascentist a lasat in urma cateva indicii, pictand in ochii Giocondei (Mona Lisa) litera "L" - pentru Leonardo - si litera "S" - pentru Salai.
http://stiri.rol.ro/
http://singurafelina.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu