BARBARIE?

ORORILE DIN FARFURIE

Poate fi considerata barbarie uciderea animalelor pentru a fi mancate? Circula de cativa ani pe net cu titlul "Opriti barbaria", cateva imagini insangerate ale masacrarii unor balene de catre cativa pescari nordici. Eu cred ca doar vegetarienii ar avea dreptul sa se scandalizeze la un asemenea spectacol, omnivorii, mancatorii de cadavre de animale de orice fel, insa nu. Oricat de sensibil, de poet, de artist, de spiritualist ai fi, cand infingi furculita intr-o chiftea, ar trebui sa ai in fata ochilor, in acelasi timp, si imaginea animalului agonizand, din a carui carne a fost facuta acea chiftea.
Barbarie a fost mai degraba atunci cand oamenii au vanat fara socoteala balene, pana la limita exterminarii, doar pentru grasimea lor, care, in acele timpuri, pana la descoperirea utilitatii petrolului lampant, folosea la iluminatul strazilor. Barbarie este sa omori animale din placere la o vanatoare sau pentru distractie pe stadioane. Chiar ca sacrificiile rituale sunt prin natura cruzimii niste barbarii. Dar dincolo de toate acestea eu consider ca pana la urma ca adevarata barbarie este sa iei viata oricarei fiinte vii.


Va propun sa urmariti cu atentie filmuletele de mai jos si sa incercati sa vedeti grozavia masacrului miliardelor de animale in toata amploarea sa. Hai cu micii, cu carnatii, cu stufatul, cu gratarul, cu sarmalele! 
Sa aveti pofta!




Sau poate ca preferati carnea inca vie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu