Stramosul "vibratorului"

DOUĂ PĂSĂRICI...


 
Sursa: http://romanicablues.wordpress.com/


A fost descoperit “stramosul” vibratorului

A fost descoperit “stramosul” vibratorului
Obiectul dezgropat de arheologii suedezi in situl mezolitic de la Motala este un corn de piatra, iar forma lui explicit falica i-a facut pe specialisti sa lanseze ipoteza ca ar fi vorba despre un precursor al vibratorului modern.
De altfel, nu este prima oara cand arheologii descopera printre relicvele antice ustensile care evoca membrul masculin. Cel mai vechi dateaza de peste 28.000 de ani, era de piatra, a fost descoperit in Germania in 2005 (in grota Hohle Fels) si avea 20 cm lungime si un diametru de 3 cm.
10 cm si jumatate si un diametru de circa 2 cm; acestea sunt dimensiunile "vibratorului" descoperit la Motala. Potrivit arheologului Gsran Gruber de la National Heritage Board, asemanarea obiectului, scos la iveala din sedimentele de pe fundul fluviului, alcatuit din material organic, este inechivocabila, dar e foarte posibil sa fi fost utilizat si (sau exclusiv) ca dalta, fara niciun scop sexual; ba chiar, pe blogul lui Gruber, un cititor sustine ca seamana cu un instrument utilizat de mama lui la macinarea ardeiului iute.


Sursa: Corriere della Sera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu