Iulia Timosenko acuzata de implicare in asasinat

Fostul premier al Ucrainei, Iulia Timoșenko este acuzată de justiţia americană de implicare în asasinatul parlamentarului ucrainan Evgheni Cerban şi a soţiei acestuia.
iulia.timosenkoLa o săptămână de la arestarea preventivă a lui Timoșenko într-un dosar de fraudă, noi informații ies la iveală cu privire la trecutul fostului premier al Ucrainei.
Potrivit justiției americane, un martor a declarat că asasinul care l-a ucis pe parlamentarul Evgheni Cerban şi pe a soţia acestuia, în 1996, pe aeroportul din Doneţk, ar fi primit bani din conturile lui Lazarenko şi ale lui Timoşenko. În anii ‘90, Timoşenko avea relaţii politice şi de afaceri cu Lazarenko.
Evgheni Cerban un fost om de afaceri şi politician ucrainean, făcea parte din partidul liberal. Acesta a fost ucis de un grup de bărbați care s-au dat drept ofițeir de poliție, dispuși să îl escorteze de la avionul său particular către aeroport.  Imediat însă ce au fost destul de aproape de el, au tras mai multe focuri de armă, ucigând-ul atât pe el cât și pe soția lui.
În timp ce Parchetul General din Kiev atribuie crima fostului premier ucrainan Pavel Lazarenko, închis în SUA pentru spălare de bani, justiția americană o acuză pe Iulia Timoșenko de implicare în acest caz.
Potrivit procurorilor ucraineeni, asasinatul a fost plănuit cu scopul de a elimina concurenţa pentru deţinerea controlului industriei de gaze naturale în Ucraina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu