HALLOWEEN cu BASESCU MASCAT


BANI, CAT MAI MULTI BANI!MERCENARUL ROMAN

Halloween-ul  este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală.Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților.
Povestea spune ca, in aceasta zi, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit in ultimul an se intorc pe pamant in cautarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, acesta fiind singura speranta de a avea o viata dupa moarte.
Celtii considerau ca toate legile spatiului si timpului sunt suspendate in aceasta zi, permitandu-le spiritelor sa interactioneze cu cei vii. Cei vii nu doreau sa fie posedati. Astfel, in noaptea de 31 octombrie, satenii stingeau focurile din casele lor, pentru a le fi frig si pentru a deveni astfel nedoriti. Acestia se imbracau in tot felul de costume caraghioase  si participau la parade galagioase in cartierul lor, incercand sa fie cat mai distructivi posibil pentru a speria spiritele ce veneau in cautarea celor vii.
Halloween-ul nu este doar pentru copii, dar cateodata datorita costumelor si dulciurilor, este usor pentru o mamica sa piarda toata distractia:) .  Deci Halloween fericit !

http://mercenarul.weblog.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu