A murit Paul Everac (1924-2011)

Dramaturgul Paul Everac a murit, marti dimineata, la varsta de 87 de ani.  El fusese internat de urgenta cu ceva vreme in urma la Spitalul Fundeni din Capitala, unde a fost diagnosticat cu hemoragie digestiva.
paul everacCunoscutul om de cultura avea cancer la prostata de circa sapte ani, precizeaza realitatea.net. Fiul lui Paul Everac, Eugen Constantinescu, a confirmat decesul dramaturgului.

Pe adevaratul sau nume Petre Constantinescu, Paul Everac s-a nascut in Bucuresti la 23 august 1924. In 1948 scrie prima sa opera literara, poemul dramatic Robinson.

Cateva din piesele lui Paul Everac, montate la teatrele din tara: "Stafeta nevazuta", "Un fluture pe lampa", "Viata e ca un vagon?", "A cincea lebada", "Cartea lui Iovita". Nu a fost niciodata inregimentat intr-un partid politic. O biografie mai detaliata a lui Paul Everac se gaseste in volumul sau memorial “Revelionul”, aparul in anul 2000.

"Am fost cantaragiu la sfecla, sef de agentie CEC, muzeograf si director de muzeu la Buzau si la Turnul din Sighisoara. Am mai fost si sef de protocol in prezidiul Marii Adunari Nationale", povestea Pavel Everac intr-un interviu.

Paul Everac a fost director al Televiziunii Romane intre anii 1992-1994, intrand in casa fiecarui roman prin cunoscutele sale Pastile.

Asculta-l pe Paul Everac: "Daca eu mor" - video de pe YouTube

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu