Primăria Timişoara vrea să dărâme palatele ridicate pentru somnul veşnic al ţiganilor. Românii nu sunt de acord cu iniţiativa edililor şi sar în apărarea ţiganilor.

Aurite, cu geamuri şi uşi termopan, tapiţate pe interior cu piele, cavourile ţiganilor au ajuns în atenţia autorităţilor din Timişoara. Cu gândul că primăria vrea să dărâme palatele înalte de cinci metri care au fost ridicate de ţigani în cimitirele din Timişoara, etnia rromă se pregăteşte de revoltă. Extrem de nemulţumiţi de curăţenia generală ce se pregăteşte în cimitire sunt şi românii, care au ajuns să aprecieze „mini-vilele” ridicate de baştanii din oraşul de pe Bega. „Eu am fost toată viaţa muncitoare. Soţul meu are un mormânt micuţ.

Nu pot decât să spun că vilele din cimitir ale ţiganilor sunt frumoase. Viaţa lor a fost impunătoare şi nu înţeleg ce are primăria cu ele. Să îi lase pe ţigani în pace”, spune extrem de revoltată Cruciţa Cârjea, de 71 de ani. Şi nu este singura româncă nemulţumită de intenţia primăriei. „Cum să dărâme palatele? Fiecare îşi face mormântul după buget. Ar fi păcat să intre cu buldozărul în ele. E tradiţia ţiganilor. Să îi lase în pace. Măcar somnul veşnic să îl facă lumea unde vrea”, spune şi Ana Sidia, o profesoară din Timişoara. „Piramidele” ţiganilor din cimitirele din Timişoara au ajuns în atenţia Primăriei Timişoara după ce construcţiile au ajuns tot mai mari şi impunătoare, unele având şi patru metri înălţime. Cel mai mare palat-mormânt are 20 de metri pătraţi.  „Suntem în procese de demolare, pentru că aşa e în România. În mod normal ar trebui să intrăm cu buldozerele, dar asta e democraţia din România. Nu au ce să caute astfel de palate în cimitire”, a spus viceprimarul Timişoarei, Adrian Orza.
sursa: Cancan
http://nationalisti.ro/