Elevii ar putea intra in scoli pe baza amprentei digitale

Timiș: elevii ar putea intra în școli pe baza amprentei digitale

Inspectoratul Școlar din județul Timiș vine cu o propunere totalitară: elevii din școli generale și din licee să intre în clădiri pe bază de amprentă digitală. Tinerii vor fi tratați ca niște infractori sub pretextul combaterii chiulului.
Conducerea Inspectoratului a declarat că în luna octombrie elevii din județ au acumulat peste 500.000 de absenţe dintre care aproximativ 270.000 sunt nemotivate, ne informează Radio România Actualități. Reprezentanții instituției spun că s-au făcut razii prin baruri și cafenele, cu poliția, pentru a-i culege pe chiulangii, însă acest lucru nu a dus la rezolvarea problemei.
Nici scăderea notei la purtare nu i-a convins pe elevii timișoreni să renunțe la chiulit așa că Inspectoratul Județean Școlar propune ca aceștia să fie tratați ca într-un stat totalitar și să fie amprentați. Şeful Inspectoratului Şcolar Timiş, Marius Popescu spune că nu este vorba de o amprentă fotografică, așa cum folosește poliția ci de un cod numeric generat de amprenta unică a degetului. Desigur, asta tot înseamnă că elevii vor fi obligați să își lase amprentele într-o bază de date.
Inspectoratul școlar a contactat deja o firmă care se ocupă de sisteme de securitate. Reprezentanții firmei au declarat că fiecare elev trebuie să plătească aproximativ 10 lei pentru a acoperi costul echipamentului.
Aceștia vor fi doar bani aruncați pe impunerea unui sistem totalitar care afectează grav libertatea elevilor. Deși unele școli au hotărât amendarea părinților pentru a rezolva problema absenteismului, în Timiș e posibil ca elevii să fie tratați ca niște infractori.
Sursa: Blog ND
http://teodorapetrescu.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu