Nu Facebook va violeaza intimitatea !!!

Zuckerberg: „Nu Facebook vă violează initimitatea, ci Google, Yahoo şi Microsoft”

autor: FrontPress 09.11.2011
Modalitatea în care Facebook gestionează informaţiile personale ale utilizatorilor a declaşat “un război” cu autorităţile din Statele Unite, Europa şi Coreea de Sud, potrivit Huffington Post. Cu toate acestea, Zuckerberg a declarat că Facebook este mult mai puţin exigent cu datele personale decât alţi “monştri web”, care sunt mai puţin transparenţi în colectarea şi utilizarea informaţiilor personale.
“Dacă vă uitaţi la alte companii, fie că e vorba despre Google, Yahoo! sau Microsoft, ei au motoare de căutare şi reţele de publicitate, dar şi o cantitate imensă de informaţii despre voi. Ei colectează datele voastre pe la spate, sincer”, a spus Mark Zuckerberg într-un interviu.
Totodată, fondatorul Facebook a afirmat faptul că reţeaua de socializare pe care o conduce colectează doar informaţiile pe care un utilizator decide să le împartă cu ceilalţi. În schimb, Google adună aceste informaţii într-un mod tacit şi le stochează într-o bază de date.
Motivul pe care Zuckerberg l-a invocat pentru faptul că Facebook nu “fură” informaţiile personale ale utilizatorilor este transparenţa reţelei de socializare. Astfel, utilizatorii pot observa toate acţiunile reţelei. “Oamenii au prea puţin control sau chiar deloc asupra informaţiilor pe care le are Google sau Yahoo!. Pe Facebook, utilizatorul poate controla fiecare lucru pe care îl distribuie”, susţine Mark Zuckerberg.
De asemenea, Sheryl Sandberg, ofiţer-şef de operare la Facebook, consideră că disputa confidenţialităţii datelor personale a apărut din cauza faptului că precauţiile pe care le-au luat sunt încă la început. Această afirmaţie a fost contestată de jurnalistul Charile Rose. “Nu, e pentru că voi aveţi mai multe informaţii despre toţi decât oricine altcineva”, i-a replicat acesta.
În interviul acordat lui Charile Rose, Mark Zuckerberg a recunoscut că i-a cerut sfaturi fostului CEO Apple, Steve Jobs, despre cum să-şi formeze o echipă de calitate şi cum să menţină o organizaţie de tipul Facebook. “Misiunea noastră nu este doar să construim o companie, ci şi să aibă un capital bun şi o valoare”, a declarat Zuckerberg. De Sorina Ionaşc – Gandul

6 comentarii:

  1. Bună Ziua ! ~ Doamnei Odorica Ion !
    ~
    Nu înţeleg CE anume îi reţine pe [autorii 100ro] să continue să publice ALĂTURI de dumneavoastră ? Nu dumneavoastră aţi monopolizat acest Blog, ci dumnealor ... l-au părăsit !
    ~
    Articolul dumneavoastră despre facebook este o preluare ! Din [Gândul] ! Vă mulţumesc pentru această TEMĂ, prelungită şi aici: LA URMA URMEI ... acest Virtual, în întregime ... este o mare Făcătură ! Nici-o Zonă nu a rămas nepângărită; nici-un LOC din Virtual nu este "sigur". Însăşi funcţionarea "Sistemului" la cote de OPTIM o impune: schimbul informaţional ESTE TACIT şi NECESAR ! Ceea ce se "petrece" cu informaţia preluată, modul de prelucrare a acesteia - în favoarea unor interese colective, sau, mai "degrabă" în favoarea unor grupuri FINANCIARE care bineînţeles că TREBUIE să profite - aici poate că S-AU SCĂPAT FRÂIELE !!
    Dacă a existat vreodată în ISTORIA omului, [Comunicarea telepatică], este momentul revenirii la utilizarea ei ! Ceea ce rămâne totuşi O PROBLEMĂ de Esenţă: pe ce BAZE (informaţii !) se va "edifica" ? Deja acest Virtual - chit că multe date SUNT false, sunt menite manipulării, sunt minciuni şi fantasmagorii - este plin cu DATE, aproape toate de "interes" !
    Dacă s-ar reveni, sau ... dacă s-ar trece la Comunicarea telepatică, problema principală - în prima fază de dezvoltare - VA FI asupra datelor de utilizat ! Căci, desigur, abia atunci vom avea de înfruntat ADEVĂRUL: ce este şi ce nu este "PUBLIC" ?
    Peste TOATE, trebuie stabilit atât în actualul "Virtual" (mult mai REAL decât Realul !) cât şi în ipoteticul [Tărâm TELEPAT] anumite NIVELE de intimitate, dar şi [Continente BUN COMUN], căci, chiar dacă astăzi Ştiinţa este UZURPATĂ, ea aparţine totuşi ÎNTREGII OMENIRI !!!
    Sunt utilizate - şi astfel PIERDUTE - energii în SCOP MESCHIN ! S-au depăşit multe "praguri de alertă", în ACEST fel - dacă se va continua - aceste adevărate acte suicidale vor avea un singur Final: dispariţia "speciei" OM !!
    ...
    CARE acte suicidale ?!! Cum "CARE" ?!! Mai degrabă ... CÂTE ... mai suportă Omenirea ?
    ~
    Cornelius, :)
    PS:
    "Valoarea unui angrenaj - al ORICĂRUIA - este dată de CEL MAI SLAB "element" al său" !!!
    Diminuarea populaţională este o falsă soluţie. La fel - falsă soluţie - crearea de ELITE. Ambele "idei" sunt, de fapt, ERORI !
    ~,

    RăspundețiȘtergere
  2. Domnule Cornelius, nici eu nu am inteles dar, nici nu mi-am batut capul de ce nu mai publica si alte persoane.Au posibilitatea sa-si arate marea valoare. Eu imi pun pe anumite bloguri ale mele, articolele scrise de mine. Aici am pus acele articole care am crezut eu, ca intereseaza cititorii si de fiecare data am mentionat sursa. Multumesc pentru comentariu. O dimineata frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu va multumesc frumos, pentru constanta dumneavoastra Perseverenta !
    Eu nu prea mai am timp sa fac BLOGGING, insa, "programul" meu (functioneaza de peste 36-40 de ani) ma duce EXACT acolo unde CEVA corespunde cautarilor mele !
    Nu inteleg: ultimul dvs. articol, acela cu O Tipa care rade, nu are decat titlul si poza ! Probabil ca il veti completa, macar cu un link inspre articolul original, sau ... SAAAAAAAAAUUU veti preciza ca este Parodie !
    ~
    Cornelius, :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Cornelius, nu am gasit acel articol. Daca nu are trecut linkul inseamna ca, eu am postat din proprie initiativa. Primesc foarte multe fotografii si probabil ca mi-a placut si l-am postat numai pentru ca "mi-a placut mie". Astept sa-mi precizati unde este si pot sa spun ca este "parodie". Dar m-ati facut curioasa. O dimineata vesela, in contradictie cu vremea de afara. Odorica

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am referit la articolul: "Angela Merkel cand a auzit de pretentia Romaniei de a i se inapoia datoria din timpul razboiului de cca.19 miliarde euro" care are doar acest titlu si o singura FOTO ! Fara nici-o eticheta, fara text, doar un singr comentariu: al meu !

    Ba nu; mai exista o precizare:

    Publicat de: Odorica Ion la 11/01/2011 08:14:00 AM
    ~
    Deci, daca este publicat de dumneavoastra, cui ati fi vrut sa ma adresez ? Eu am gresit, comentand IN ALTA PARTE ... adica AICI, la acest articol ! Insa adresarea este facuta inspre ACELASI AUTOR: dumneavoastra !
    Eu cred ca ati vrut sa adaugati si text, insa ati uitat !
    Titlul este foarte atragator, dar si foarte ACID ! De aceea v-am solicitat ... amanunte !
    ~
    Cornelius, :)
    PS: link înspre articolul cu pricina

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand am citit prima data despre datoria Germaniei catre Romania, la scurt timp s-a facut si aceasta poza de grup. Un comentator de pe acest blog, a spus ca de unde pana unde, Germania este datoare la noi. Si asa am explicat ca Romania a avut leu aur pana la sfarsitul razboiului. Cand Mrs.Antonescu a cerut datoria lui Hitler , (a ramas in stenograme) Hitler a intrebat, cum cere asa ceva cand Romania, are cea mai tare moneda din Europa si printre cele mai tari din lume avand acoperire in aur si era valabila pe tot globul. Leul nu era un catel maidanez pricajit ca acum ci, un leu aur. Si atunci am pus si fotografia cu Angela Merkel razand. Un alt comentator a spus ca am simtul umorului. Acum am dat peste aceasta poza si am pus-o din nou. Atit ca, in loc sa ma supere rasul Angelei Merkel, ma inveseleste :))). Nu mai am nimic de adaugat. O seara frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere