Voi, europenii, sunteti niste lenesi !

Oficial chinez: Voi, europenii, sunteti niste lenesi!

autor: FrontPress 10.11.2011
Folosind un limbaj similar celui utilizat de un tabloid german, “greci lenesi”, seful fondului suveran de investitii chinez, Jin Liquin, a declarat ca Europa sufera de “lene si indolenta”.
“Daca stai sa te uiti la problemele de care sufera Europa in acest moment, acestea sunt cauzate de o societate a bunastarii careia i-a trecut timpul. Cred ca legile bunastarii in Europa sunt expirate. Legile muncii aduc lene si indolenta. Sistemul stimulentelor s-a prabusit de tot”, a declarat Jin Liquin la Al Jazeera, potrivit EUobserver.
El s-a referit la tarile in care, la 55 de ani, “oamenii se retrag fericiti sa lancezeasca pe plaja”.
Oficialul chinez a comparat etica muncii din Europa cu cea din tara sa: “Noi, in China, muncim din greu. Poporul chinez munceste din greu ca sa construiasca natiunea noastra, sa putem merge inainte. Daca tarile europene au probleme, de ce nu va investiti voi resursele in tarile atinse de criza? Ai nostri ar zice: Hei, sigur ne vom putea recupera in mod corect investitiile?”
Afirmatiile lui Jin vin dupa ce tarile din Uniunea Europeana au invitat Compania de Investitii din China sa investeasca in Fondul de Salvare European (EFSF).
Dar chinezii au declarat ca nu vor veni cu bani decat daca liderii din zona euro vor avea un plan de reforme credibil.
Oficialli chinezi si-au aratat lipsa de simpatie pentru problemele politice ale europenilor, declarand ca cele 17 parlamente si guverne ale zonei euro nu au nicio scuza pentru ca nu au luat nicio masura pana acum.
Totusi, afirmatiile lui Jin contrasteaza cu ultimele rapoarte ale ONG-urilor despre conditiile de munca din China.
Muncitorii de la fabricile Foxconn din Shenen si Chengdu, unde se fabrica iPad-uri si unde s-au inregistrat 14 cazuri de suicid anul trecut, spun ca muncesc 24 de oameni intr-o camera, au o zi libera din 14 si castiga 75 de eurocenti pe ora.
Muncitorii de la Fabrica Ford din Chengdu lucreaza 30 de zile pe luna si castiga 80 de centi pe ora. De Razvan Alistar – Ziare.com
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu