Bataie generala

BATAIE GENERALA intre preotii ortodocsi greci si cei armeni in Biserica Nasterii Domnului din Betleem 

autor: FrontPress 29.12.2011
Miercuri, in timpul curateniei din Biserica Nasterii Domnului din Betleem, efectuata in mod traditional dupa Craciun, a izbucnit o bataie in toata regula intre aproximativ 100 de prelati greci ortodocsi si armeni.
Conform Reuters, preotii si calugarii nu au ezitat sa arunce cu obiecte contondente si sa-si imparta pumni si lovituri cu maturile, inainte ca politia palestiniana sa intervina in forta. Bataia generala s-a iscat practic dupa ce unii preoti ortodocsi au intrat sa curete podelele Bisericii din partea atribuită armenilor.
“E o problema obisnuita. Asa se intampla in fiecare an”, a precizat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. “Acum totul este in regula si lucrurile au revenit la normal. Nimeni nu a fost arestat pentru ca toti cei implicati erau oameni ai Domnului”, a adaugat el.
Administrarea acestei biserici, cea mai veche din Tara Sfanta, este impartita intre romano-catolici, armeni si grecii ortodocsi, in urma unui acord ce dateaza din timpul Imperiului Otoman. Orice incalcare a zonelor de administratie degenereaza rapid in scandaluri, in special in timpul curateniei anuale de Craciun.
Biserica Nasterea Domnului din Betleem este unul dintre cele mai importante locuri crestine de inchinare. Aceasta biserica a fost ridicata pe locul pesterii in care S-a nascut Mantuitorul Hristos. Deasemenea, Biserica Nasterea Domnului este si una dintre cele mai vechi biserici crestine din lume pastrate pana astazi.
Armenii au fost ortodocsi pana in secolul al VI-lea, fiind crestinati de Grigorie Luminatorul (+332). La sinodul din Tvin, 596, ei s-au despartit de ortodoxie. La sinodul al V-lea ecumenic 680, 692, ei au fost condamnati in canoanele 32, 33, 56, 81, 99 si astfel au devenit eretici.  Conform credintei armenilor, Iisus Hristos a avut numai o fire, cea dumnezeiasca (monofizism), nu doua firi, cum marturisesc ortodocsii (diofizism). Alte diferente ar fi recunosterea doar a primelor trei sinoade ecumenice sau credinta ca Iisus a avut trup aparent (dpehetism). Deasemenea liturghia o fac numai cu vin si la botez nu ung cu untdelemn pe cel botezat. Sursa: FrontPress.ro
«
http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu