John Terry, urmarit penal pentru rasism !

Căpitanul echipei Chelsea, John Terry, va fi urmărit penal pentru rasism, el fiind acuzat de insulte rasiste la adresa jucătorului Anton Ferdinand de la Queens Park Rangers, la un meci din campionatul Angliei, a anunţat, miercuri, Parchetul, informează AFP.

John Terry trebuie să fie urmărit penal pentru tulburarea ordinii publice agravată de rasism, în urma afirmaţiilor făcute într-un meci din Premier League între Queen’s Park Rangers şi Chelsea, din 23 octombrie 2011. După ce am studiat probele, consider că posibilitatea unei condamnări este realistă şi că este în interesul public să continuăm această anchetă”, a precizat, într-un comunicat, procurorul Alison Saunders.

De cealaltă parte, John Terry a precizat, într-un comunicat, că se va lupta “cu unghiile şi cu dinţii” pentru a-şi dovedi nevinovăţia.
“Nu am adresat nimănui niciodată remarci rasiste. Mă voi lupta cu unghiile şi cu dinţii pentru a-mi dovedi nevinovăţia. Sunt dezamăgit de această decizie şi sper să am posibilitatea să demonstrez că sunt nevinovat. Am luptat contra rasismului şi cred că în societatea nostră nu trebuie să existe aşa ceva”, a spus fundaşul formaţiei Chelsea.

La începutul lunii, poliţia britanică a transmis justiţiei dosarul căpitanului echipei Chelsea, în urma anchetei efectuate după o plângere depusă pentru afirmaţiile rasiste pe care acesta le-ar fi adresat lui Anton Ferdinand, fundaşul formaţiei Queen’s Park Ranger, la meciul din 23 octombrie.

Această plângere a intervenit după difuzarea unor imagini pe internet în care Terry apare ca adresând insulte rasiste lui Ferdinand. Căpitanul Angliei a afirmat că aceste imagini au fost interpretate greşit şi scoase din context.

sursa: Mediafax
http://nationalisti.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu