Soldatii americani dependenti de ETNOBOTANICE

Tot mai multi soldati americani dependenti de ETNOBOTANICE

autor: FrontPress 31.12.2011
Autoritatile romanesti incearca de luni de zile sa diminueze consumul asa-ziselor “droguri legale” in randul tinerilor care au ajuns cu sutele la spitalele din marile orase. Se pare insa ca “vanatori de vise” se gasesc destui si in armata SUA, tot mai multi soldati americani devenind dependenti de un amestec pe baza de plante, foarte popular in randul trupelor, denumit “Spice”, care amplifica efectele produse de marijuana, poate da halucinatii si creaza dependenta. Drogul poate fi letal in cazul administrarii de supradoze.
Conform Associated Press, abuzul de droguri este o problema serioasa in randul trupelor americane iar oficiali militari de la Washington au lansat un program de identificare al celor care consuma droguri, ceea ce a dus la anchetarea a mai mult 1.100 de utilizatori doar in 2011, conform datelor oficiale.
In aceste conditii, se pare ca soldatii s-au reorientat spre variantele etnobotanice, nedepsitabile pana anul acesta in urma testelor standard de urina si mai usor de procurat datorita faptului ca multe nu sunt incluse in categoria drogurilor ilegale, desi efectele sunt similare. Aceste produse sunt disponibile pe Internet si au devenit extrem de populare in ultimii ani.
Pentagonul tine insa sa precizeze de fiecare data ca armata SUA are o politica de “toleranta zero” fata de consumul de droguri, indiferent de natura acestora. Conform statisticilor militare, doar anul acesta numarul celor cercetati pentru consum de etnobotanice a depasit 700, comparativ cu doar 29 in urma cu doi ani. Fortele aeriene au sanctionat disciplinar aproape 500 de aviatori consumatori de “Spice” si alti peste 100 de soldati au fost internati pentru dezintoxicare, dupa ce viata le-a fost pusa in pericol de consumul de etnobotanice. Sursa: FrontPress.ro
« http://odorica.blogspot.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu