Mars UNIONIST la CHISINAU

Mars UNIONIST cu incidente la CHISINAU (VIDEO)

autor: FrontPress 25.03.2012
Duminică a avut loc în centrul Chişinăului un marș unionist, organizat de Platforma Civică Acțiunea 2012 pentru a marca  94 de ani de la unirea Basarabiei cu României . La trecerea prin fața primăriei, manifestanții au fost întâmpinați de mai mulţi simpatizanți ai partidului Patrioții Moldovei.
Moldoveniştii au dorit să blocheze accesul unioniştilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale şi astfel au fost înregistrate uşoare altercaţii cu forţele de ordine.
„Noi suntem la noi acasă. Noi ne apărăm țara!”, „Nu expansiunii române!”, „Rușine!”, au fost doar câteva din lozincile strigate de contrademonstranţi. Participanţii la Marşul Unirii au răspuns cu „Jos Comuniștii!” şi „Basarabia e România”.
Conform Unimedia, comuniștii, socialiștii și social-democrații au declarat anterior că sărbătoarea de azi “este o provocare murdară a unioniştilor, menită să distrugă stabilitatea social-politică din ţară şi statalitatea moldovenească” (PCRM) la care vor participa “persoane în stare de ebrietate sau care au folosit produse narcotice” (PSD), care, bineînțeles, „trebuie interzisă și asupra căreia trebuie să se pronunțe nici mai mult nici mai puțin decât toți parlamentarii din Republica Moldova” (PSRM).
În 27 martie 1918, Sfatul Ţării a decis, cu majoritatea voturilor exprimate, semnarea Actului de Unire a Basarabiei cu România. Pentru unire au votat 86 de membri din cei 135 de deputaţi prezenţi la şedinţa Sfatului Ţării. Trei s-au pronunţat împotrivă, iar 36 s-au abţinut. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu