A murit actorul Dan Damian

Actorul Dan Damian a încetat din viață

Teatrul Bulandra anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a actorului Dan Damian, cu care a colaborat timp de peste 38 de ani, până în 1991, când spectatorii l-au putut aplauda pe actor la ultima sa reprezentație pe scena teatrului bucureștean în piesa „Arsenic şi dantelă veche” în regia lui Grigore Gonţa.
Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus Duminică, 11 Martie 2012, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (bd. Schitu Măgureanu nr.1), unde, începând cu ora 10.00, toţi cei care l-au iubit îi vor putea aduce un ultim omagiu.
Slujba de înmormântare va avea loc la ora 14.00 la Cimitirul Bellu.
Actorul Dan Damian s-a născut la 29 iulie 1927. Cariera sa la Teatrul Bulandra a început în 1953 odată cu spectacolul „Lumina de la Ulmi” de Horia Lovinescu în regia lui Dan Nasta.
În cei peste 38 de ani de colaborare cu Teatrul Bulandra, Dan Damian a interpretat peste douăzeci de personaje sub îndrumarea unora dintre cei mai importanţi regizori români dintre care: Valeriu Moisescu, Petre Popescu, Dinu Negreanu, Tompa Gabor, Cornel Todea sau Dan Micu şi s-a întâlnit cu multe dintre cele mai mari nume ale teatrului românesc – Fory Etterle, Beate Fredanov, Mihai Mereuţă, Ileana Predescu, Ştefan Bănică, Aurel Cioranu, Vally Voiculescu, Gina Patrichi, Octavian Cotescu, Rodica Tapalagă, Ştefan Ciubotăraşu, Florian Pittiş, Mircea Albulescu, Ion Besoiu, Tamara Buciuceanu, Virgil Ogăşanu, Marcel Iureş, Mariana Mihuţ, Victor Rebengiuc, Ion Caramitru...

2 comentarii:

  1. omul nu trece in NEFIINTA! Puteti spune altfel: a trecut la cele vesnice, a trecu la Domnul. "a trece in nefiinta" este o expresie folosita de comunistii atei care au incercat sa il alunge pe Dumnezeu din viata oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am preluat stirea la cald. Dumnezeu sa-l ierte ! O zi frumoasa, Odorica

    RăspundețiȘtergere