Semanatorul

“Sămănătorul a ieşit să-şi samene sămânţa” (Luca 8:5) -

Sămânţa Cuvântului lui Dumnezeu aduce întotdeauna rod. Singurul lucru variabil este pământul din inimile noastre. În pilda semănătorului Domnului Isus discută despre diferite feluri de soluri:

1) Pământul uscat. în vremurile Bibliei, cărările bătucite se întindeau de-a lungul câmpurilor cultivatorilor. Orice sămânţă care cădea pe ele se usca şi murea. Ai grijă; când ai fost părăsit şi dezamăgit, te poţi împietri; îţi dezvolţi un scut dur şi impenetrabil care îi uşurează lui satan calea de a a-ţi fura sămânţa Cuvântului lui Dumnezeu înainte să poată creşte măcar. Rugăciunea nu va lăsa ca lucrul acesta să se întâmple, deci “desţeleniţi-vă un ogor nou! Este vremea să căutaţi pe Domnul” (Osea 10:12).

2) Pământul superficial. în vremea Domnului Isus pământul fertil era de numai câţiva centimetri peste piatră, iar rădăcinile nu aveau în ce să se susţină. Un învăţător biblic scrie: “Superficialitatea este blestemul veacului nostru. Trăim într-o lume de relaţii superfi­ciale, conversaţii superficiale şi rugăciune spuse în grabă. Ne perindăm pe la diferite activităţi spirituale fără a avea un sistem adevărat de rădăcini.

3) Pământul neîngrijit. Acest pământ a fost năpădit de buruieni. Nu a mai existat loc pentru altceva. Dezordinea apare atât de uşor şi este periculoasă pentru că este foarte subtilă. Ai observat cât de des eşti bombardat de garanţii potri­vit cărora lucrurile materiale îţi vor aduce fericirea? La fel ca producătorul de maşini a cărui reclamă spune: “Nu poţi cumpăra fericirea, dar o poţi conduce!” Fii serios! Fă o analiză a pămân­tului şi scoate toate buruienele care îţi împiedică creşterea spirituală. Odată ce inima ta este sen­sibilă, închinarea ta profundă şi viaţa ta ordonată, vei deveni un pământ bun care aduce rod pen­tru Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu