Vin tiganii

“Vin TIGANII. Jafuri in Elvetia”

autor: FrontPress 10.04.2012

Un ziar elveţian a stârnit un scandal de proporţii după ce a publicat pe prima pagină o fotografie cu un copil cu tenul închis la culoare care ţine în mână un pistol. Imaginea însoţeşte un articol cu titlul “Vin romii. Jafuri în Elveţia”. 
Demersul jurnalistic al celor de la Die Weltwoche a fost aspru criticat în lumea germanofonă, în special în Austria şi Germania, unde legile “împotriva discriminării” sunt excesiv de dure. Un jurnalist austriac a înaintat chiar o plângere oficială unei instanţe de judecată, într-un gest considerat “simbolic”. Deasemenea o femeie din oraşul elveţian Basel a depus o plângere similară, acuzând săptămânalul de “rasism”.
Pe de altă parte, se pare că imaginea nici măcar nu ar reprezenta un copil ţigan. Conform Croatian Times, în poză ar apărea un copil din provincia separatistă Kosovo, fotografia fiind realizată în 2008 de italianul Livio Mancini.
Cei de la Die Weltwoche, în frunte cu redactorul-şef, care este şi unul dintre semnatarii articolului controversat, au declarat că nu înţeleg toată agitaţia şi reacţiile disproporţionate. Conducerea redacţională a ziarului mai afirmă că adevăratul scandal este acela că nimeni nu se revoltă şi împotriva abuzurilor la care sunt supuşi copiii ţiganilor de către crima organizată şi chiar de către proprii părinţi. Sursa: FrontPress.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu