200 de ani de la ocuparea Basarabiei


 200 de ani de la ocuparea Basarabiei de către Rusia țaristă comemorați la Chișinău printr-un marș (Galerie Foto)


Circa o mie de naţionalişti, membrii şi simpatizanţii Partidului Naţional Român şi al Mişcării Naţional Creştine-Noua Dreaptă din Chișinău, Orhei, Bălți, Ungheni, Fălești, Edineț, Briceni, Ștefan Vodă, Cantemir, Hâncești, Soroca, Ialovani, Anenii Noi și Tighina au participat la marşul comemorativ „200 de ani de la ocuparea Basarabiei” care a avut loc la Chișinău în data de 13 mai și a adunat peste 7000 de români din toate colţurile Ţării.
Manifestarea a fost organizată de Partidul Național Român,Asociaţia Veteranilor Războiului-1992 ,,Tiras-Tighina”, Forumul Democrat din Moldova, Mișcarea Națíonal-Creștină Noua Dreaptă şi alte organizaţii membre al Consiliului Unirii. De asemenea marşul a fost susţinut şi de galeriile FC Zimbru, FC Dacia, FC Steua-București din Basarabia, de reprezentanţii organizaţiilor de peste Prut: Noua Dreaptă -Bucureşti, Vatra Românească ect dar şi de Camarazii din Noua Dreaptă -Italia.
Coloana a pornit din PMAN spre ambasada Rusiei unde manifestanţii şi-au exprimat poziţia sa faţă de evenimentul din 1812 cât şi de politica promovată de Federaţia Rusă care încă îşi menţine armata pe teritoriul R. Moldova. Apoi coloana s-a îndreptat spre ambasada Turciei care la fel ca şi Imperiul Ţarist poartă responsabilitatea pentru ruperea Basarabiei din trupul Ţării Moldovei. Marşul a fost încheiat la Teatrul de Vară unde a avut loc un concert de muzică patriotică.
Evenimentul a mai pus o piatră la temelia Mişcarii de Renaştere Naţională din Basarabia şi a apropiat clipa reântregirii Ţării.
Biroul de Presă al Mișcării Național-Creștine Noua Dreaptă
d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu