Cre dintre voi este fara pacat ?

Text: Ioan 8:1-12




Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dinţii cu piatra în ea. Ioan 8:7



ATITUDINI, ACŢIUNI SI S.I.D.A.



Intr-un interviu acordat revistei Time, o victimă a SIDA (Sindromul Imuno-Deficitar Achiziţionat), de 28 de ani, a spus: „Sînt îngrozit să mor atît de tînăr. Mi-ar plăcea să mai trăiesc. Numai dacă Dumnezeu m-ar lăsa în pace". Numită şi lepra anilor 1980, boala stîrneşte frica şi îngrijorarea milioanelor de oameni care nu suferă de ea. Deoarece această boală adesea rezultă dintr-un stil de viaţă imoral condamnat de Biblie, mulţi oameni au puţină compasiune faţă de victimele acestei boli. Unii văd în ea un blestem al lui Dumnezeu. Alţii nu sînt de acord cu acest punct de vedere. Indiferent cum îl vedem, faptul este că orice păcat ne expune unor consecinţe sociale şi biologice, ale călcării legilor morale ale lui Dumnzeu, de care ne facem vinovaţi cu toţii. Atitudinea acuzatoare blochează lucrurile de care au cea mai mare nevoie victimele acestei boli - grija, ajutorul, şi mai important ca toate, Cristos.

Care ar trebui să fie răspunsul creştinilor? Fără să scuzăm păcatul nici o clipă, ar trebui să-i tratăm pe cei bolnavi de SIDA ca pe oricare alt om ce se luptă cu o boală fatală. Ar trebui să fim gata să-i vizităm şi să-i ajutăm în cele ce le putem face pentru ei. Obosesc uşor. Ar trebui să ascultăm la temerile lor. Mai mult ca orice, ar trebui să-i ajutăm să-şi găsească iertarea de care fiecare are atîta nevoie. Ar face Isus mai puţin pentru ei?

Mai devreme sau mai tîrziu, boala aceasta teribilă ne va supune la încercare atitudinile şi acţiunile. Dacă ele nu vor fi la înălţimea celor ale lui Isus, atunci poate este o deficienţă în sistemul nostru imunitar spiritual. Poate că nu am permis ca sîngele lui Isus să ne curăţească atitudinile şi acţiunile autoîndreptăţirii. - D.J.D.



Să nu judec, Isuse, pe nimeni,

Să-i înţeleg, Doamne, mereu.

Cînd se-aruncă cu pietre în semeni,

Să-mi amintesc păcatul meu. - Vandergrift



Ura fată de păcat n-ar trebui să ne împiedice să-l iubim pe păcătos.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu