Romania lui Basescu ?????


Tokes: Romania lui Basescu trebuie sa asculte revendicarile maghiarilor

autor: FrontPress 31.07.2012
Europarlamentarul Laszlo Tokes a declarat ieri, dupa aflarea rezultatelor partiale ale referendumului, ca “o Romanie prezidata de Traian Basescu trebuie sa dea ascultare revendicarilor comunitatii maghiare si sa aprecieze contributia ei la apararea valorilor democratice”. Afirmatiile vin pe fondul neprezentarii majoritatii populatiei maghiare si romanesti din Transilvania la votul de duminica pentru validarea scrutinului pentru demiterea presedintelui Romaniei. Tokes si-a mai exprimat speranta ca dupa referendum se va ajunge la “un deznodamant fericit”.
“Dupa validarea rezultatelor referendumului urmeaza o perioada foarte grea din punct de vedere politic, pentru ca in acest moment se duce un razboi politic civil in Romania. Speram sa nu pierdem acest razboi, ci sa ajungem la un deznodamant fericit”, a spus Laszlo Tokes luni, intr-o conferinta de presa la Oradea.
Intrebat de presa daca presedintele suspendat Traian Basescu ii este dator comunitatii maghiare, Tokes a afirmat ca maghiarii nu sunt oportunisti, informeaza NewsIn. “Nu suntem oportunisti, nu dorim un folos imediat. Noi suntem de partea democratiei crestin-democrate din Europa si pe aceste principii ne-am pozitionat de partea lui Traian Basescu. Nu ma astept la niciun folos politic concret, insa o Romanie prezidata de Traian Basescu trebuie sa dea ascultare revendicarilor comunitatii maghiare si sa aprecieze contributia noastra la apararea valorilor democratice din 1989 incoace. Sper ca vom reusi sa rapunem restauratia postcomunista, asa cum am rapus dictatura comunista in urma cu doua decenii”, a mai declarat Laszlo Tokes. Sursa: FrontPress.ro
 

Un comentariu:

  1. In povestea lui Harap-Alb parca aveau niste trasaturi persoanejele asemni lui Basescu.
    Parca era ceva legat de un span,oricum eu stiam ca Base va castiga, parca a mai facut fata unui referendum, de ce nu ar fi peste si al doilea?

    RăspundețiȘtergere