Tamango, vocea memorabila de la radio Guerrilla



Tamango a murit. Celebrul lăutar a suferit un atac cerebral

de Sorina Ionaşcu

Celebrul lăutar Tamango a decedat ieri, în jurul orei 17:00, după ce a suferit un atac cerebral. Potrivit soţiei sale, era al patrulea atac pe care artistul l-a făcut, acesta fiind bolnav de mai bine de patru ani. Tamango, care avea 65 de ani, va fi înmormântat marţi, 10 iulie, la cimitirul din Valea Plopilor, comuna Ghimpaţi.
"Să mă credeţi că sunt disperată, nici nu ştiu ce să vă zic. Era foarte bolnav, se chinuia de ani de zile", a declarat soţia sa, Aurica Lazăr, contactată de gândul.

Lăutarul a fost membru al formaţiei Shukar Collective şi era cunoscut din piesa Nuro Shavo, realizată în colaborare cu formaţia Hara. Din 2009, el s-a retras din viaţa de artist, mutându-se în comuna Ghimpaţi, judeţul Giurgiu.

Artistul avea nouă copii, pe care şi-i creştea cu greu. "În ultimul timp, n-aveam de nici unele. Nici măcar rudele şi prietenii, şi vorba aia, înainte aveam cu sutele, nici ei n-au mai dat niciun semn în ultima perioadă, n-au mai sunat, n-au mai ajutat, nimic. I-a părut tare rău de asta", a povestit Aurica Lazăr.

Mai mult, se pare că cel mai mare regret în viaţa lui a fost că nu a reuşit să revină în lumina reflectoarelor. "Mereu îmi spunea că tare ar fi vrut să revină pe scenă, aşa mult i-a plăcut. I-a părut tare rău, cred că şi asta i-a pus capac, că a suferit că nu a mai ajuns să cânte pe scenă", a adăugat soţia lui.
Pe de altă parte, Tamango a avut şi o mare mândrie: faptul că fiul său cel mai mic îi calcă pe urme. La doar 15 ani, acesta cântă melodiile tatălui său, mama sa adăugând că lăutarul îi spunea mereu cât de mândru este de băiatul lui, "că-i place să se distreze pe muzică, să cânte şi că se simte bine pe scenă".
Familia lui Tamango încearcă să strângă bani de înmormântare, însă până acum nimeni nu i-a oferit nimic. Ei au pus un cont bancar la dispoziţie şi un număr de telefon. Cine doreşte să le fie alături poate dona orice sumă doreşte în contul de mai jos.
Vă rugăm să fiţi alături de familie: LAZĂR AURICA
BCR - Giurgiu Mihailesti, sos. Giurgiu - Alexandria, Compl. Comercial
Cont Euro : cod IBAN : RO41RNCB0148102806690002
Cont Lei : cod IBAN : RO68RNCB0148102806690001
0721551468

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu